Yeni çiğ süt fiyatı olarak belirlenen 4,70 TL/litrenin üreticilerimize bir nebze de olsa umut olmasını beklerken, üreticilerimiz süt dahi vermeden yem fiyatlarına gelen zam ile hüsrana uğradı. Üreticilerimizin artan maliyetlere katlanacak gücünün kalmaması ve karamsarlığa kapılmaları ile inek kesimleri maalesef artarak devam etmektedir. Yem'e %30 zam gelirken, süt/yem paritesi %0,91lere kadar düşüş göstermiştir. Gelen zamlar neticesinde üreticinin içinde bulunduğu maddi ve manevi durum kötüye gitmektedir.

Üreticilerimizin girdi maliyetlerinden dolayı kazanmadığı ortadadır. Sürdürülebilir bir üretim için kısa süre içerisinde artan maliyetlere göre çiğ süt fiyatları revize edilmesi gerekmektedir.

Karapınar Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Tartan ve Yönetim Kurulu olarak, üreticilerimizin girdi maliyetlerinin kontrol altına alınmasını ve belirlenen fiyatın üreticilerimize net geçmesi için soğutma-nakliye bedelinin ayrılmasını devletimizin ilgili makamlarından talep ettik. Kurumsal olarak geçirdiğimiz bu zor süreçte Üreticilerimizin yanında olduğumuzu ve Üreticilerimizin mağdur olmamaları için elimizden geleni yapacağımızın bilinmesini isteriz.dedi.