Kermesin açılışına Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, AKP İlçe Başkanı Mehmet Yaka, CHP İlçe Başkanı Mustafa Yazgan, Emekli imam-hatip Mustafa Başar Eczacı Faruk Sonkaya, İmam-hatip Hüseyin Öztürk, Sultaniye Gönül Bağı Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sonkaya ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Dernek Başkanı Mustafa Sonkaya açılış konuşmasında “ Sultaniye Gönül Bağı, Eğitim, Bilim, Kültür, Sanat, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı ön planda tutmaktadır. Amacımız yardıma muhtaç kimsesiz öğrencilere ve vatandaşlarımıza yardımcı olmaktır. Bu kermesten önce de 23 Mart tarihinde Şehri Sultan Geceleri isimli sosyal etkinlik düzenledik ve halkımız bu gecemize de ilgi gösterdi. Açtığımız kermesimize gönüllü olarak hizmet eden ve maddi ve manevi destekte bulunan üyelerimize ve vatandaşlarımıza şükranlarımı sunarım”dedi

Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu “ Sivil Toplum Örgütlerinin yapmış olduğu sosyal etkinliklerin faydalı olduğunu ve bu tür etkinliklerin devam etmesini, 23 Mart 2012 tarihinde yapmış olduğunuz Şehri Sultan Geceleri isimli sosyal etkinliğin başarılı geçtiğini, şimdi açmış olduğumuz kermesin ise fakir, kimsesiz, yardıma muhtaç kişilere yardımcı olması açısından kermesin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim”dedi

Kermesin açılışında emekli İmam-Hatip Mustafa Başar’ın Kur’an-ı Kerim okuması ve İmam-Hatip Hüseyin Öztürk’ün duasının ardından, Belediye Başkanı ve diğer katılımcılar ile birlikte açılış yapıldı ve gelen misafirlere ikramda bulunuldu.

Kermeste gönüllü ev hanımlarının yapmakta olduğu saç böreği ve sıkmalar, el emeği göz nuru ile yapılan çeyizlik eşyalar ve dini içerikli kitaplar sergilenmekte ve bunların satışından elde edilen gelirlerin fakir, kimsesiz, yardıma muhtaç öğrencilere ve vatandaşlara harcanacağı. 09..04.2012 tarihinden itibaren kermesin 15 gün açık kalacağı belirtildi.