Karapınar Aydoğanlar MYO Müdürü Prof.Dr. M.Musa Özcan 1965 Silifke/Mersin doğumlu olup, ilkokulu Gülnar-Mersin, Ortaokul ve liseyi Erdemli-Mersin, Lisansı: Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ürünleri Teknolojisi 1984-1985, Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi ve Teknolojisi 1985-1987 evli ve iki çocuk babası olan Özcan, Yeni görevine başladıktan hemen sonra Karapınar'da kurum, kuruluşlar ile basın mensuplarını ziyaret etmektedir.

Çalıştığı Kurumlar:

Selçuk Üniversitesi Karaman Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi Proğramı Öğretim Görevlisi, 1991-1992.

1992’de Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümünde Araştırma Görevlisi oldu. 1993’te Yüksek Lisansı bitirdikten sonra, ayni yıl başladığı Doktora programını, Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında ve Prof. Dr. Attila AKGÜL’ ün danışmanlığında 1996’da tamamladı.

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Araştırma Görevliliği, 1992 - 1996.

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünde Öğretim Üyeliği süreci;

Yardımcı Doçent, 1998-1999

Doçent, 1999 - 2004

Profesör, Şubat 2005 -....

Yöneticilik Görevleri:

Selçuk Üniversitesi Doğanhisar Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü (2004-2011).

Selçuk Üniversitesi Taşkent Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü (24 Haziran 2011-...).

Prof.Dr. M.Musa Özcan, 19 Eylül 1999 Wye, Ashford, Kent,UK,'da gerçekleştirilen ESNA XX1X rd Annual Meeting,de " The Marmalade Of Capperberries (Capparis spp.) Production, composition and Microbiology, "isimli çalışmayı sunmak için ücretsiz kongre katılım ödülü kazanmıştır. Tübitak tarafından verilen Uluslararası yayın ödüllerini 1995'den buyana almıştır. Bunun yanı sıra akademik görevlerde bulunmuş ayrıca birçok akademik çalışmaları mevcuttur. Bilim kurullarında, Yağ Bilimi ve Teknolojisi Derneği (Euro Fed Lipid Üyesidir.

SÜ Karapınar Aydoğanlar MYO Müdürü Prof.Dr. M.Musa Özcan Yeşilpınar Gazetesine yaptığı ziyaretinde şunları söyledi, MYO olarak; her zaman bilimsel düşünceyi temel alan, kurumsallaşmış, girişimci ve yenilikçi adımlarla, sosyal sorumluluk sahibi, adil ve güvenilir bir üniversite olarak farkındalık yaratan bireyler yetiştirmek bizim için çok önemlidir. Yaşam boyu sürekli öğrenme de temel hedeflerimizdendir. MYO Karapınar'ın sosyal ve ekonomik olarak katkısının olduğuna inanıyorum. Gücümüz ölçüsünde çalışacağız."dedi