Selçuk Üniversitesi tarafından ihalesi yapılan 1250.- M2 lik alana oturan 16 derslikli 5 kat x 1250.- M2 = toplam 6250.- M2 lik kapalı alana sahip inşaatın yaklaşık maliyet bedeli 3.2 milyon lira olup 350 günde tamamlanacağı  Ertuğrul Mühendislik Müteahhitlik Yapı Elm.San.Tic.Ltd. Şti sahibi Vehbi Ertuğrul tarafından belirtildi.
SÜ Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Hakan Yalçın, Öncelikle bu inşaatın İlçeye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederken, Rektörümüz Prof.Dr. Hakkı Gökbel’e de şükranlarımı sunuyorum diyen Yalçın, Yeni yapılmakta olan ek binamız tamamlandığında bölüm sayısının artırılması yolunda çalışmalarımız olacaktır. Ayrıca MYO mesleki eğitim ağırlıklı olması nedeniyle okulumuza talep her geçen gün artmakta olup, böylelikle ileride öğrenci sayısı da artabilir. Eğitim kalitemiz artar, öğrencilerimiz daha iyi ortamlarda derslerine çalışma imkânlarına kavuşacaklar, laboratuar imkânları artacaktır. Ayrıca ilçenin sosyal, kültürel ve ekonomisine katkıda bulunacaktır diyen Yalçın, yeni yapılan ek bina içerisinde 16 derslikten hariç kütüphane, yemekhane, öğrenci kafeteryası, bir toplantı salonu, 6 adet misafir odası, idari ve akademik personel odaları, laboratuar vb. mevcuttur”dedi
Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak SÜ Karapınar Aydoğanlar MYO ek bina inşaatının başlatılmasında başta Rektör Prof.Dr. Hakkı Gökbel’e, MYO Müdürü Prof.Dr. Hakan Yalçın’a, Kalkınma Bakanlığında Genel Müdür Prof.Dr. Ahmet Kesik’e, Kaymakam Ramazan Yıldırım’a, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu’na, ve emeği geçen, desteklerini esirgemeyen bütün kuruluş başkanlarımız ile yetkililere şükranlarımızı sunarız.