Topçu Kıdemli Albay Ali Ayhan Kızıl, SÜ Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Hakan Yalçın ve MYO Genel Sekreteri Durmuş Yarımoğlu tarafından karşılandı.

SÜ Karapınar Aydoğanlar MYO Müdürü Prof.Dr. Hakan Yalçın, “Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu bünyesinde 4 bölüm 17 program olduğunu belirterek, 1993 yılında eğitim- öğretim hayatına başlayan okulumuzun mevcut binası Aydoğanlar A.Ş. tarafından üniversitemize bağışlanmıştı. Ancak bugün gelinen nokta da 775 öğrenci sayısına ulaştık ve artık binamızın mevcut kapasitesi dar gelmeye başladı. Bakanlığımız tarafından çıkarılan ödenek ile Rektörlüğümüz tarafından mevcut binamıza 5 katlı 6500 M2 alandan oluşacak yeni bir ek bina yapılmaktadır.

17 derslikten oluşacak binamızın 350 günde tamamlanması hedeflenmektedir diyen Prof. Dr. Yalçın, Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu bünyesinde 5 katlı 17 derslikli ek bina inşaatının temeli MYO kampusünde gerçekleştirilen törene sizlerinde bildiği gibi, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hakkı Gökbel, Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve okul personelinin katılımlarının yanı sıra Siz çok değerli Garnizon Komutanımız Topçu Kıdemli Albay Ali Ayhan Kızıl olarak bizleri bu güzel günlerimizde yalnız bırakmayarak temel atma törenimize katılımınızdan ve ayrıca okulumuza gelerek bizleri ziyaret etmenizden dolayı şahsınıza teşekkür ediyorum diyen Prof. Dr. Yalçın, ilçeye gelen öğrenci sayısında ciddi bir artış olduğunu ve öğrencilerimize eğitim öğretim ile ilgili sosyal faaliyetler arasında, Karapınar İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, SÜ Karapınar Aydoğanlar MYO öğrencilerine yönelik olarak “ Türkiye’nin İdari Yapısı ve Kariyer Planlama” konulu konferans verdiğini, Karapınar Kültür Merkezinde “ Güneş Enerjisi Sektöründeki Gelişmeler ve Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesinde Yatırım Fırsatları” konulu panel yapıldığını. Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulunun “ Yenilenebilir Enerji Teknolojisi” standını Enerji Bakanı Sayın Taner Yıldız’ın ziyaret ettiğini ve Okul olarak Yenilenebilir Enerji Teknolojisi ile ilgili ayrı bir bölüm açılması yolunda MYO Müdürlüğü olarak çalışmalarının olduğunu, Okulumuz Konya Kızılay Kan Merkezi iş birliği ile “ Kan Bağış Kampanyaları” düzenlediğini ve gönüllü olarak öğrencilerimizin kan bağışında bulunduğunu, Karapınar Kültür Merkezinde, öğrencilerimize yönelik olarak SÜ Sivil Savunma Uzmanı Sibel Kocabaş tarafından “ Afet Bilinci ve KBRN Eğitim” konulu seminer verildiğini, Hz. Mevlana’yı anma amacıyla Karapınar Kültür Merkezinde “ Asırlar Geçse de Bitmeyen Aşk Mevlana” isimli etkinlik düzenlendiğini ve sosyal faaliyetler alanında çalışmalarının devam edeceğini”söyledi

 

Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Ali Ayhan Kızıl ziyareti esnasında şunları söyledi “ Bilim ve teknolojide yaşanan hızlı gelişmeler ülkeleri kaçınılmaz bir yarışın içine sokmuş ve bu yarış var olan teknolojik olanakların geliştirilmesini bir ayrıcalık olmaktan çıkarıp zorunluluk haline getirmiştir. Çağın gereklerine ayak uydurmada ve gelişimi yakalamada en önemli rol şüphesiz eğitim öğretime düşmektedir. SÜ Karapınar Aydoğanlar MYO Müdürlüğünün eğitim öğretim açısından yapmakta olduğunuz çalışmalarınızı ve gayretlerinizi takdir ediyorum. Yapılmakta olan ek bina inşaatının tamamlanmasıyla eğitim ve öğretimin daha rahat bir ortamda yürütüleceği ve mevcut öğrenci sayısında artış olacağı gibi yeni bölümlerin açılmasına da ortam sağlamasını temenni ediyor, Şahsıma gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ediyorum”dedi

Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Ali Ayhan Kızıl, Karapınar Aydoğanlar MYO yaptığı ziyaretten memnun bir şekilde ayrıldı.