Toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Aker, Belediye Meclis Üyeleri, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Ulusoy, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Zengin, Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Abdullah Şenyurt, Ziraat Odası Başkan temsilcisi Şamil Yazgan ve STK Yönetim Kurulu Üyeleri, Kooperatif Yönetim Kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Kooperatifin bilgilendirme ve sunum toplantısında konuşma yapan Kooperatif Başkanı Muharrem Güngör konuşmalarında şu ifadelere yer verdi: “ Kooperatifimizin 2016 kuruluş tarihinden günümüze kadar yapmış olduğumuz çalışmalarla kooperatifimize desteklerini esirgemeyen başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a Konya Milletvekillerimize ve AK Parti Karapınar İlçe Başkanı Sayın Nadi Tartan’a, Belediye Başkanı Sayın Mehmet Yaka’ya, Yerel Basın Mensuplarımıza ve emeği geçen tüm bürokratlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kooperatifimiz 6 aylık gibi kısa zamanda inşaatın %35 lik kısmını üyelerimizin kendi katkılarıyla tamamlamıştır. Bu aşamadan sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın %60 lık kredi desteği ile bakanlığımızın öngörüsü en kısa sürede üyelere kura çektirmeyi planlıyorlar.Şu an da kooperatifimiz hızlı bir şekilde alt yapının yapılma konumuna gelmiştir. Bunun akabinde de hızlı bir şekilde belediyemiz asfalt ve kaldırım çalışmalarını planlamalıdır. Alt yapı çalışmalarında STK Başkanlarımızın yol ve kaldırım yapım çalışmalarında, çevre düzenlemesinde bağlı bulundukları kurum ve kuruluşlardan Karapınar Sanayisi adına maddi destek amacında görüşmelerini arzu ederiz. 91 Milyon TL bedeli olan sanayi projesinin kişilerin kendi şahsi iş yerlerine sahip olacağı vurgusunun yanlış olduğunu düşünüyorum. Gelişen dünya teknolojisinde Karapınar Sanayisi’ninde dağınık ve bölünmüş sanayi kültüründen kurtarılıp toplu bir şekilde bizden sonra gelecek nesillere en az 100 yıllık yerleşim planlaması yapılmıştır. Değerli başkanlarım bu projeye kişisel değilde Karapınar’ın projesi olarak her kesimin sahip çıkarak yukarılara taşımamız gereklidir. Yaklaşık olarak 10 Bin Metrekare ağaçlandırma ve yeşil alan güzergahımız vardır. STK Başkanlarımızın her birinin kendi bünyesinde ağaçlandırmaya ciddi bir şekilde destek vereceklerini umuyorum. Amacımız yeşil alan ve ferah bir sanayi sitesine kavuşmaktır. Bu sürece gelene kadar bizleri destekleyen bütün kurum ve kuruluşlara ve değerli üyelerimize, bizlere ve bu projeye inanıp desteklerinden dolayı huzurlarınızda kooperatifimizin yönetimi adına hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka “S.S. Karapınar Meke Küçük Sanayi Site Yapı Kooperatif projesinin çok başarılı bir proje olduğunu ve kısa zamanda %35 lik kısmının kooperatif kendi öz kaynaklarıyla bu işi başardığını bundan sonrada başaracağına inanıyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’aAK Parti Konya Milletvekilimiz Halil Etyemez’e ve Konya Milletvekillerimize destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca biz hem belediye hem de siyasiler olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalıştırdıklarını ve destek verdiklerini belirten Başkan Yaka Karapınar da kişi başına 20-28 metrekare arasında yeşil alan düşmektedir. TOKİ evlerinin yapılacağı alanda yeşil bant oluşturulacağını ve yeşille süsleneceğini, Meke Sanayi Kooperatifinin de 10 Bin Metrekarelik alanında ağaçlandırılması çok güzel olacağını düşünüyorum. Ancak bakım yapılmadığı takdirde cami önüne bırakılan çocuğa benzetmiş oluyorum. Kooperatifin alt yapı çalışmaları tabiki yapılacak. 40 yakın yeşillendirilecek adanın da yeşillendirilmesi ve alt yapıların tamamlanması için belediye olarak elimizden gelen desteği tabiki vereceğiz. Burada STK’lara ve herkese görev düşmektedir. Çalışmalarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.