Genel Kurul Toplantısına Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Koop. 6. Bölge Müdürü Mevlüt Baybağan, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, Karapınar Halk Bankası Müdürü Mevlüt Ulutaş, CHP Karapınar Belediye Başkan Adayı Eczacı Ahmet Sezer, Konya Es. Sanat. Kredi Kef.Koop.Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Oymak, Kuruluş ve Oda Başkanları ile Karapınar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Koop. Başkanı Ahmet Kocatürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Divan Başkanlığına Mustafa Oymak, Katip Üyeliklere Mevlüt Baybağan, Hikmet Özlü oy birliği ile seçildiler.  Genel Kurulda Bakanlık Temsilcisi olarak Sait Badem temsil etti.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okundu.

Genel Kurul toplantısı açılış konuşmasını yapan Karapınar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Koop. Başkanı Ahmet Kocatürk yaptığı konuşmasında şunları söyledi “ Başkan ve Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız çalışmalarımız da üyelerimizin menfaatlerini koruduk ve korumaya yönelik olarak da çalışmalarımız devam etmektedir. Karapınar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifimiz 54 bölge içerisinde gayretli çalışmaları neticesinde ilk dörde girmeyi başarmıştır. Kooperatifler başarı derecelerine göre 7 gurup olarak belirlenmiş ve ilk 2 gurupta yer almaktayız. Bu da Kooperatifimizin başarısını göstermektedir diyen Başkan Kocatürk, 2013 yılı kullandırılan kredi miktarı 18. 500.000 TL, 2014 yılı tahmini bütcesi Gelir 680.000 TL Gider 680.000 TL

2013 Yılı Gider 356.075.01 TL

Gelir 608.764.63 TL, Müspet Fark 252b685. TL dir. Diyen Başkan Kocatürk, Genel Kurul toplantımıza katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum”dedi

Gündemde bulunan Yönetim Kurulu Yıllık Çalışma raporu ve Denetim Kurulu raporları, Bilânço ve gelir-gider tabloları Koop. Muhasebecisi Murat Aldanmaz tarafından okunarak genel kurul üyelerinin müzakeresine sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Gündemde bulunan diğer maddeler tek tek okunarak müzakere edilerek oy birliği ile kabul edilerek karar verildi.

Denetim Kurulu iki asil iki yedek üye seçildi. Bu göre Asil Üyeliklere Şamil Yazgan, Tahsin Ünver, Yedek Üyeliklere Nazım Zengin, Doğan Çakın seçildiler. Dilek ve Temenniler den sonra toplantı sona erdi.