Karapınar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Bozu ve S.S. Karapınar Nakliyeciler ve Şoförler Nakliye Motorlu Taşıyıcılar Koop.Başkanı Ahmet Nuri Emekli birlikte basın açıklamasında bulundular.

Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre 01 Ocak 2020 tarihi itibari ile yük bildirimi ile kamyonlardaki sayısal takoğraflardan veri indirme ve bu verilerin Ulaştırma Bakanlığına gönderimini zorunlu kılan yönetmeliğin uygulanabilmesi mümkün değildir.

Mazot,yedek parça,otoyollar,lastik, komisyon vergi derken satın aldığı kamyonun borcunu ödeyemez hale gelen esnafımız sonunda kontak kapatmak zorunda kaldı.
Karapınar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odası başkanı Yaşar Bozu ''Dijital takoğraf uygulaması ile sürücülere günlük 9 saat çalışma izni veriliyor. Bu bizim faydamıza olabilir ancak alt yapımız yetersiz. İkinci bir konu ise buradan yükü yüklediğinizde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı veri tabanına 6 saat içerisinde bildirmemiz gerekiyor. Bunun da alt yapısı hazır değil. Üçüncü bir konu ise Maliye Bakanlığı'nın istemiş olduğu e-faturanın nasıl düzenleneceği bilgisine sahip değiliz. Kamyoncu esnafı olarak yönetmeliğin ilgili maddelerinin iptal edilmesini istiyoruz'' dedi.

S.S Karapınar Nakliyeciler Koop. Başkanı Ahmet Nuri Emekli ise ''yürürlüğe giren yönetmeliğin oturmuş bir sistemi yok, alt yapısı yok; mail adresi yok,takoğraftan veri indirmesini bilmiyoruz. E-devlet üzerinden yapılacak yük bildirimi kaydının nasıl yapılacağını bilmiyoruz. Bunlar bize anlatılmadan, öğretilmeden uygulanmaya çalışılıyor. Bu hali ile yönetmeliğin uygulanmasının imkansız olduğunu'' söyledi.Ek olarak her ilde ve ilçede yapılan olaylar taşkınlık ve kötü sonuçla biterken. Yapılan protestodan sonra ne kamyoncu ve tır şoförleri nede polis hiçbir müdahale ve olay yaşamadan günü noktaladı.

Karapınar'ın beyfendi protestosu ve taşkınlığın olmadığına sevinen Karapınar İlçe Emniyet Müdürü Akbaba memnuniyetini dile getirdi.
Ardından Kamyon ve Tır şoförleri İlçe Emniyet Müdürü Akbaba ve ekibini çay içmeye davet ettiler.

Sohbet ve istişarelerden sonra Emniyet ekipleri yetkililere ve şöforlara teşekkür ederek ayrıldılar.