25 Nisan Cuma günü, Karapınar Kültür Merkezi salonunda saat 20.00’de Anadolu Gençlik Derneği, Karapınar Temsilciliği tarafından Hz. Muhammed (S.A.V.)’in doğumunun 1443. Yıl Dönümünde, Peygamberimiz Hz. Muhammed’e Sevgi programı ve Siyer-i Nebi Yarışması Ödül Töreni düzenlendi.
Törene, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka,  Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yrd. Emre Özsoy, İlçe Emniyet Müdürü İzzet Meydan, İlçe Emniyet Asayiş Bürosunda görevli Komiser Hasan Erdoğan, Konuşmacı olarak İlahiyatçı-Eğitimci Hasan Basri Balcı ve salonu dolduran çok sayıda bay ve bayan vatandaşlar katıldı.
Recep Toka’nın sunuculuğunda İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Karapınar Temsilcisi Emin Dilekli şunları söyledi “ Sayın Belediye Başkanım, İlçe Emniyet Müdürüm, Protokolün değerli üyeleri, çok kıymetli Karapınarlılar,  Hanımefendiler, Beyefendiler ve Genç Kardeşlerimiz. Yüce Rabbimizin insanlığa gönderdiği en son rahmet elçisi, Allah’ın sevgilisi Peygamberimiz, efendimiz, Şefaatçimiz; Müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilen Hazreti Muhammed Mustafa (S.A.V.)’in dünyaya teşrifi münasebetiyle, Anadolu Gençlik Derneği Karapınar Temsilciliğimizi tarafından düzenlemiş olduğumuz Peygamberimize Sevgi Gecesine ve Siyer-i Nebi Yarışması ödül törenimize hoş geldiniz. Programa göstermiş olduğunuz ilgiden ve teşriflerinizden dolayı programa emeği geçenler adına teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum diyen Emin Dilekli Peygamber Efendimiz bir Hadisi Şerifinde şöyle buyuruyor. “Kur’an-ı Kerim okuyunuz! Çünkü Kur’an-ı Kerim kıyamet günü okuyanlara şefaat edecektir.” Yine bir hadisinde “İnsanların en hayırlısı; onlara en faydalı olandır” diye buyurmaktadır. Bizler Anadolu Gençlik Derneği Karapınar Temsilciliği olarak gençlerimizin anne ve babasına, büyüklerine saygılı, küçüklerine sevgi gösteren ahlaklı, dürüst ve terbiyeli,  milli ve manevi değerlerine saygılı, vatanını, bayrağını, ezanını seven, topluma yararlı, kötü alışkanlıklardan uzak duran nesiller yetiştirmek için Allah Rızası için çalışmalar yapmaktayız” dedi
Hafız Mehmet Ali Şakar tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu. 
Anadolu Gençlik Derneği’nin tanıtımı ile ilgili sinevizyon gösterimi izlendi. Ardından Karapınar Anadolu İmam Hatip Ortaokul öğrencilerinin okuduğu şiir dinletisi, Ardından Anadolu Gençlik Derneği tarafından hazırlanmış olan Kutlu Doğum sinevizyonu seyredildi.
İlahiyatçı-Eğitimci Hasan Basri Balcı konuşmasında şunları söyledi “ Peygamber Efendimizin miladi takvime göre doğumunun 1443. yıl dönümü nedeniyle Anadolu Gençlik Derneği Karapınar Temsilciliği tarafından düzenlenen Peygamberimiz Hz. Muhammed’e sevgi programı ve Siyer-i Nebi Yarışması ödül töreninde sizlerle beni buluşturan Cenab-ı Allah’a şükürler olsun diyen Hasan Basri Balcı,
bu yılki Kutlu Doğum Haftası’nın ana temasının “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” olduğunu belirtti. Müslümanların bu dünya hayatında huzur ve mutluluk içerisinde yaşamlarını sürdürmeleri, geleceklerine umutla bakabilmeleri, dindarlıklarını doğru bir eksene oturtabilmeleri, sağlıklı bir aile ve toplum inşa edebilmeleri, belli değerleri hayata geçirmeleri ile yakından ilgilidir diyen Balcı, bu değerlerin başında ise din ve samimiyetin geldiğini söyledi. İlahiyatcı-Eğitimci Hasan Basri Balcı konuşmasında, samimiyet, inanç ve ibadetlerimizde olduğu kadar, insanlarla olan ilişkilerimizde önemli ölçüde belirleyicidir. Müslüman müslümana karşı samimi, dürüst, içten ve gönülden davranması, sağlıklı ve manevi bakımdan güçlü bir toplum oluşturmanın önemli bir unsurudur. Zira Müslümanın en önemli vasıflarından olan güvenirlik, ancak samimi davranışlarla ve sağlıklı ilişkilerle oluşturulabilir. Hayatın her alanında insanlara karşı samimi davranmak ahlaki bir erdemdir. Bu erdemi kazanmanın en kısa yolu da her işte Allah rızasını ön planda tutup, onun her an görüp gözetlediğini akıldan çıkarmamaktır. Bu yaklaşım esas alınırsa dünyevi çıkar ve hırsların körüklediği pek çok olumsuzluk kolayca bertaraf edilebileceğine vurgu yapaırak, Peygamber Efendimiz bir Hadisi Şerifinde şöyle buyuruyor “Kur’an-ı Kerim okuyunuz! Çünkü Kur’an-ı Kerim kıyamet günü okuyanlara şefaat edecektir.” Namazlarınızı kılın, dürüst alışveriş yapın, haksızlık yapmayın, hak yemeyin, kötü alışkanlıklardan uzak durun diye de tavsiyelerde bulunarak Kutlu Doğumun tüm insanlığın barışına vesile olmasını temenni ediyorum”dedi
Siyer-i Nebi yarışmasında Ortaokullar kategorisinde dereceye giren öğrencilerden Rıza Yaman, Zeliha Terzioğlu, Vehbi Yurt, Zehra Erbaş, Reyhan Gül Can, Kübra Kurum, Taha İşleyen, Müşerref Aktürk, Seyfullah Acar, Dilek Fes, Gaye Özayaz, Liseler kategorisinde dereceye giren, Muhammet Bahar, Meryem Güneş, Merve Kütükçü, Muhammet Ali Işın, Abdullah Altınsoy, Elif Yerlikaya, Cemile Uslu, Serkan Çelik, Ayşenur Koçak, Muharrem Ünal ödülleri Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Emniyet Müdürü İzzet Meydan tarafından takdim edildi.
Konuşmacı İlahiyatçı-Eğitimci Hasan Basri Balcı’ya ve Kur’an-ı Kerim Tilavetini okuyan Hafız Mehmet Ali Şakar’a plaketleri Belediye Başkanı Mehmet Yaka tarafından takdim edildi. 
Anadolu Gençlik Derneği, Karapınar Temsilciliğinin standı gezilerek program sona erdi.