Cizre’den Karapınar’a gönül köprüsü

Şırnak'ın Cizre ilçesinden gelen yaklaşık 45 kişilik kafile, Konya'nın ardından Karapınar’a da kardeşlik köprüsü kurdu. Cizre'den yola çıkan kafile, Konya il merkezinde bulunan Mevlana Hazretleri'nin türbesini ziyaret etmesinin ardından, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, Ak Parti ilçe Başkanı Mehmet Yaka ve Muhtarlar Derneği Başkanı Fethi Savur’un da eşliğinde Karapınar Kadir Soylu Pansiyonu’nda gerçekleşen öğle yemeği sonrası kardeşlik mesajları verdi.

Hz. Mevlana türbesini ziyaretlerinde barış kardeşlik için dua ettiklerini söyleyen Cizreli’ler, kurban bayramında gösterdikleri gayret ve himmetleri nedeni Karapınar halkına teşekkür etti.

Cizre Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Macartay, “Biz Cizre'den Hz. Nuh Nebi memleketinden Hazreti Mevlana'nın diyarına ve memleketine geldik. Buranın güzelliği ve maneviyat ortamı anlatılmaz. Burada kalben dualar okuduk, ağlamak geldi içimizden. Karapınar halkına Kurban Bayramı nedeni ile bayram dinlemeden gelip mahalle mahalle kurban eti dağıttınız ve bizleri sevindirdiniz. Allah’ta sizleri sevindirsin inşallah. Gösterdiğiniz hizmetler anlatmakla bitmez. Kimse Yok Mu dedirtmediniz bizlere. Allah kurbanlarınızı kabul etsin" şeklinde konuştu. Başkan Macartay, Karapınar’da kendilerini karşılayan belediye başkanı, ilçe başkanı ve pansiyon yetkilerine teşekkür etti.

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu ise, “Gerçekleştirdiğimiz bu dostluk köprüleri ile aramızda var gibi gösterilen bu husumeti bitirdiniz. Buralara kadar geldiğiniz için her birerlerinize teşekkür ederim. İlçemize sizleri ağırlamaktan çok memnun olduk.” diye konuştu.

Meke Eğitim Kurumları Genel Müdürü Seyit Mehmet Ünal ise, “Şırnak ve Cizre'de ailelerin kapısına kadar giden Karapınar ve Konya’lı hayırseverler, mahalle muhtarlarının katkısı ile yardımların doğru adreslere ulaşmasını sağladı. Şırnak ve Cizre’de ki manzarayı yakından görünce yardımların ne kadar yerinde olduğuna bir kez daha şahit olduk. Bölgeye, önümüzdeki Kurban Bayramı’nda daha fazla kurbanla gitmek, daha fazla insana kurban dağıtmak istiyoruz.” dedi. Ünal ayrıca, “Buralara kadar gelip bizleri onurlandırdınız, sevindirdiniz. Yapmış olduğunuz bu dostluk köprülerinin temelleri ile bizlerde en kısa zamanda Rabbim müsaade ederse iadei ziyarette bulunmak isteriz.” şeklinde sözlerini ifade etti.