30.04.2018 Pazartesi günü Karapınar Kültür Merkezi Sosyal Faaliyetler salonunda saat 16.00 da MYO Öğrencilerinden Ömer Eraslan, Asude Özer öncülüğünde, Sema Köşker sunuculuğunda ve gerçekleştirilen ‘Şehitlerimizi Anma ve Hatırlama’ programına, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Aydoğanlar MYO Müdür Yrd. Naim Çağlar Diri, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Yürekli, Öğretim Üyesi Rabia Aslıhan Türkmen, KYK Yurt Müdürü İsa Adıgüzel, Şehit Ramazan Emre Ala’nın Babası Seyyar Ala ve Eşi Kafiye Ala ile evlatları, İlçe Müftü Temsilcisi ve İlçe Vaizi Mustafa Kızmaz, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Albayrak, İlçe Müftülüğü ilahi grubu Ali Osman Gürbüz, Fatih Yalçınkaya, Sefa Koçer, MYO Öğrencileri ve diğer misafirler katıldılar.

Program, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı programa katılımcılar ile birlikte okunması ile başladı.

Kesmez Mah. Cami İmam-Hatibi Fatih Yalçınkaya tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programın ardından, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk’in temsilcisi ve İlçe Vaizi Mustafa Kızmaz tarafından Berat Kandili hakkında açıklamalar yaptıktan sonra, Şehitlik nedir, Şehitliğin dinimizde ki önemi ve Şehitlik Mertebesi hakkında doyurucu çok güzel bir konuşma yaptı.

MYO Öğrencisi Enes Bilici “Ey Şehit Oğlu Şehit, İsteme Benden Makber, Sana Ağuşunu Açmış Duruyor Peygamber” şiirini okudu. MYO Öğrencisi Enes Gürses tarafından (Şehit Türküsü) seslendirildi. Sinevizyon gösterimi ile 2 Yaşlarında bir Şehit Kızı, Adı Gülhan Fatma, Afyonda bir şehit annesinin öyküsü canlandırıldı. MYO Öğrencisi Asuman Özer tarafından Şehitler Ölmez şiirini okudu. MYO Öğrencisi Enes Gürses (Eyvah Oğul Türküsü) söyledi. MYO Öğrencisi Nurullah Aşkar (Bayrak) şiirini okudu. İlçe Müftülüğü İlahi Grubu Ali Osman Gürbüz, Fatih Yalçınkaya, Sefa Koçer tarafından birbirinden güzel ilahiler söylediler. İlçe Müftü Temsilcisi ve İlçe Vaizi Mustafa Kızmaz tarafından bütün şehitlerimize, birliğimize, beraberliğimize, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için dualar edildi. Karapınar Aydoğanlar MYO Öğrencileri Şehit Ramazan Emre Ala’nın Babası Seyyar Ala’ya, Annesi Kafiye Ala’ya çiçek ikram ettiler ve hatıra fotografı çektirdiler.  Program izleyicilerden tam not alarak başarılı bir şekilde sona erdi.