Karapınar halkı, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez…Ne Mutlu Türküm Diyene…Her Türk Asker Doğar…Vatan Sana Canım Feda…" sloganlarıyla yürüyüşe geçtiler…
Ortak basın açıklaması yapan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları şunları söylediler, "Milli birlik ve beraberlik içinde düşmanlarımıza ve bölücülere karşı dimdik ayaktayız. Milletimiz son günlerde büyük acılarla uyanıyor. Elleri kınalanarak ana kucağından asker ocağına gönderilen yiğitler al kanlar içinde baba ocağına geri dönüyor. Elbette bunun hesabı sorulacaktır. Karapınar gençliği, terörün ve ona yardımcı olan her tür anlayışın karşısında olacaktır. Türk milleti çaresiz değildir, namertlere, hainlere bırakılacak bir karış toprağımız yoktur. Bu topraklar şehit kanlarıyla sulana sulana vatan oldu. Bu vatana göz diken hainlere fırsat verilmeyecektir. Vatanımızın huzuru ve güvenliği için şehit olan yiğitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yüce Türk milletimize sabırlar diliyoruz."
Basın açıklamasının ardından şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okundu ve halkımız büyük bir sükunet içinde dağılarak tören sona erdi.