Atış Test ve Değerlendirme Grubu ve Garnizon Komutanı Topçu Albay Oğuz Osman Cantürk iftar yemeği konuşmasında şunları söyledi “ Çok değerli Şehit Aileleri, saygı değer Gaziler, kıymetli Gazi yakınları, sevgili çocuklar, muhterem misafirler, Sadece belli günlerde değil her zaman yüreğimizin en derin ve nadide köşesinde yaşattığımız Şehitlerimizin ruhaniyetinin, Gazilerimizin cesaret ve kahramanlığının gönüllerimizde dalga dalga esmesi ümidiyle bir araya geldiğimiz iftar programına hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Ben bu yıl atamaları ile Karapınar Garnizon Komutanlığına Ankara’dan atandım. Sizleri bu mütevazi ortamda ağırlamaktan büyük onur duyuyorum.

Atalarımız dünyanın en güzel ve bereketli topraklarını vatan olarak seçmişler ve bize emanet etmişlerdir. Vatan, bütün kutsal değerlerimizin toplandığı yerdir. Artık o toprak parçasından çok tüm manevi değerlerin yaşandığı bir ortamdır. Minaresine çıkıp ezan okuduğumuz camimiz, ağacından meyve yediğimiz bahçemiz, göklerine el kaldırıp dua ettiğimiz mabedimiz, kısacası canımızdan çok sevdiğimizdir vatan.

Ünlü şairimiz Mithat Cemal Kuntay bu gerçeği şöyle dile getirmektedir.

“Bayrakları Bayrak Yapan Üstündeki Kandır,

 Toprak Eğer Uğrunda Ölen Varsa Vatandır.”

Afiyet olsun, saygılarımla diyerek sözlerini tamamladı.”

İftardan sonra Şehit Aileleri, Gaziler ve Gazi yakınları ile sohbetler yapılarak güzel bir iftar saati geçirilmiş oldu.

Şehit Aileleri, Gaziler ve Yakınları iftar yemeğini veren Atış Test ve Değerlendirme Grubu ve Garnizon Komutanı Topçu Albay Oğuz Osman Cantürk’e teşekkür ederek memnun bir şekilde ayrıldılar.