2015 yılında Ege Üniversitesi'nde bölücü terör örgünü mensubunca katledilen Ülkü Ocaklı Fırat Yılmaz Çakıroğlu ölüm yıl dönümünde ülküdaşları tarafından anıldı.  Karapınar Ülkü Ocakları tarafından Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Gençlik Koşusu" etkinliğini gerçekleştirildi. Programa Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Milliyetçi Hareket Partisi Karapınar İlçe Başkanı Ercan Alp, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet İçalan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammet Ali Karakul, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Ünver, Esnaf Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yalçınöz, Muhtarlarve öğrenciler katılım gösterdiler. Ülkücü şehidin anısına konuşma yapan Karapınar Ülkü Ocakları Başkanı Sayın Kemal Güzey şu sözleri sarfetti:

"Fırat Yılmaz Çakıroğlu nice ülkücü şehidimiz gibi adı ve anısı her zaman bizimle olan yiğit bir kardeşimizdir. Onu şahadet yıl dönümünde rahmet ve minnetle anarken aziz anısına böyle bir etkinlik düzenlemek istedik. Fırat'ın değerli anısına böyle bir etkinliği manidar gördük keza sporun dostluk, barış ve kardeşlik olduğunu unutmamak gerektiğini düşünüyoruz. Gençlik, yeni fikirler, aydınlık düşünceler, taze güç ve dinamik bir kuvvetin karşılığı olarak, yaşlanması mukadder olan bir toplum yapısına giren zindeliği, heyecanı, enerjiyi ve umudu ifade etmektedir. Milletimiz tarih sahnesine çıktığı andan itibaren; bugünün fiziksel ve mental kabiliyetlerinin sergisi yahut yarışı olarak gördüğümüz spor, biz Türkler için bir yaşam biçimidir. Beş bin yıllık Türk medeniyetinin mirasçılığını üstlenmiş bulunan Ülkü Ocakları gelenekle modernin işbirliği altında sporun Türk gençliği için hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelmesini arzulamaktadır.'
'Spor yalnız fiziki gücün bir üstünlüğü değildir. Karakter, ahlak ve zeka da sporun diğer destekçileridir. Büyük Atatürk'ün söylediği gibi 'Spordan yoksun olan bir gençlik nasıl ki vatan müdafaası sırasında etkili olamıyorsa insan denen varlığın kafa yapısı da ne derece tekamül ederse etsin bedeni inkişafı noksan ve yetersiz olursa o kafayı ileriye götüremez, taşıyamaz.''
'Kendilerini uzun ve kararlı bir yolculukla mükellef gören ülkücüler, bu yorucu ve mukaddes, bu çetin ve uzun soluklu yürüyüşte geride kalmayan, direnci kırılmayan, nefesi yeten simalarıyla sonuca erişebilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle tertip ettiğimiz gençlik koşusu, hem gençlerimize yararlı olarak hem bizim konuya ilgimizin sathi olmadığını göstermek açısından önemlidir. Bu güzel organizasyonumuza katılımlarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyor, dereceye giren arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Son ülkücü şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu da rahmet ve minnetle anıyorum, dedi.
Yarışma neticesinde dereceye giren gençlere ödülleri takdim edildi.
Yarışmada birinci olan  Ahmet Saraçoğlu'na ödülü Kemal Güzey tarafından verilirken, ikinci olan Eyüp Bilge'ye Belediye Başkanı Mehmet Yaka, üçüncü olan Enes Demirel'e Milliyetçi Hareket Partisi Karapınar İlçe Başkanı Ercan Alp ve ilk 10'a giren katılımcılara da STK Başkanları ve Muhtarlar tarafından ödülleri takdim edildi. Ayrıca Belediye Başkanı Mehmet Yaka tarafından yarışmaya katılan tüm gençlere hediye verildi.