Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Karapınar Temsilcisi Ali Yüzbaşıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Şehit Ailerini ziyaret etmek suretiyle plaket takdim etmektedirler.

Şehit Ailelerine takdim edilen plaket’de;

Şehidimiz İçinYaşadığınız Tüm Acı veTatlı Duygularınızı

Karapınar Ülkü Ocakları Olarak Yürekten Paylaşıyoruz.

Şehidimizi Rahmetle, Minnetle Yâd Ediyoruz.

Yiğit Oğlunuzla Ne Kadar Gurur Duysanız Azdır.

Rabbimiz Şehitlerin Şefaatini Bizlere Nasip Etsin. Yazılı olduğu görüldü.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Karapınar Temsilcisi Ali Yüzbaşıoğlu şunları söyledi “ Şehitlerimizin aileleri vatanını seven herkes için bir emanettir. İnsan çalışarak pek çok rütbe ve unvanlar elde eder. Bu rütbelerin başında hiç şüphe yok ki, şehitlik ve gazilik gelir. Çünkü bu rütbeler hayat karşılığında elde edilmekte ve inanç sayesinde kazanılmaktadır. Hem Hak katında ve hem de halk yanında şahadet mertebesine yükselmek, büyük bir mazhariyettir.

Onlar aziz ve cennet vatanımız için en değerli olan canlarını feda etmişlerdir. Bizlerde bu cennet vatanda yaşayan bireyler olarak Şehit Ailelerimizi ziyaret ederek vefa duygusunu göstermiş bulunmaktayız. Vatanımızda yaşayan bütün insanlarımız ve devletimiz de bu konuda gereken vefa duygusunu göstermektedir.
Şehit, Allah'ın huzurunda diri olarak hazır bulunup, rızıklandırılacağı ve cennete gireceğine şahadet olunduğu için bu adı almıştır.
Gazi ise, Allah yolunda ve vatan uğrunda savaştığı ve şehit olmayı arzu ettiği halde ölmeyip, sağ kalan kimseye verilen addır. Gazi de şehit olmak ve bu mertebeye yükselmek için savaştığından dolayı o da şehitler derecesindedir. Hatta Peygamberimiz:
''Bir kimse Allah yolunda şehit olmayı can-u gönülden isterse, yatağında ölse dahi Allah onu şehitler mertebesine ulaştırır." buyurmuştur. Diyerek sözlerini tamamladı.

Şehit Aileleri ise bu ziyaretten son derece memnun olduklarını dile getirdiler.