Albay Oğuz Osman Cantürk ve eşi Yasemin Cantürk’ün  kapıda karşıladığı Şehit aileleri ve Gazilerin iftar yemeğine, Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca ve Eşi, Garnizon Komutanı Topçu Albay Oğuz Osman Cantürk ve Eşi, Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve eşi, Hakim Cihat Köse ve eşi, kurum amirleri, askeri erkan, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Albay Oğuz Osman Cantürk konuşmasında şunları söyledi: ”Vatandaşlarımızın ve toplumumuzun huzur ve güvenliği konusunda büyük bir özveriyle hizmet veren Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir mensubu olarak, sizleri bu mütevazı mekânda ağırlamaktan büyük bir onur duyuyorum. Teşrifleriniz dolayısıyla hepinize teşekkür ediyorum.”

 Değerli Misafirler, Vatan, insanın halen üzerinde yaşadığı, geçmişin acı ve tatlı hatıraları ile avunduğu, istikbâle ümitle baktığı; kısacası her üç zamanı da idrak ettiği bütün bir mekândır. Ünlü Şâir Mithat Cemal Kuntay’ın “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır; toprak, eğer uğrunda ölen varsa, vatandır.” dediği gibi vatan, bir galibin kılıcı veya bir kâtibin kalemi ile çizilen belirsiz hatlardan ibaret değildir. İnsan çalışarak pek çok rütbe ve unvanlar elde edebilir. Şehitlik ve gazilik rütbesi ise, hayat karşılığında elde edilmekte ve inanç sayesinde kazanılmaktadır. Bu bakımdan rütbelerin en üstünü hiç şüphe yok ki şehitlik ve gaziliktir.”dedi.

İlçe Müftülüğünden Murakıp İsmail Mergen tarafından edilen dua ile iftarlar açıldı ve yemekten sonra yapılan dua ile program sona erdi.

İftar yemeğine katılan şehit yakınları ve gaziler, Garnizon Komutanı Topçu Albay Oğuz Osman Cantürk ve eşi Yasemin Cantürk’e davetlerinden ötürü teşekkür ettiler.