Askeri Gazinosunda verilen akşam yemeğine, Kaymakam Ramazan Yıldırım, Atış Test ve Değerlendirme Gurubu ve Garnizon Komutanı Topçu Albay Oğuz Osman Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Asliye Ceza Hâkimi Ramazan Tekkoyun, Şehit Aileleri, Gaziler, Hastane Yöneticisi ve Başhekim Dr. Eser Şenkul, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Kuruluş ve Oda Başkanlarından Mustafa Sözen, Ahmet Kocatürk, Durmuş Üner, Ahmet Alimoğlu, Mustafa Zengin, rütbeli subaylar ve eşleri ile birlikte katıldılar.

Garnizon Komutanı Topçu Albay Oğuz Osman Cantürk eşi ile birlikte misafirlerini hoş geldiniz diyerek kapıda karşıladı. Garnizon Komutanı Cantürk, yemekten önce katılımcılara hitaben yaptığı konuşmasında, “ Sayın Kaymakamım, Belediye Başkanım, Hanımefendiler, çok kıymetli Şehit yakınları, saygı değer Gaziler, değerli misafirler, sevgili çocuklar ve gençler hoş geldiniz.

Bugün Çanakkale Zaferinin 100’ncü Yılını çok duygulu anlar yaşayarak kutluyoruz. Bugün ayrıca 2003 yılından bu yana Şehitler Günü olarak anılmaktadır. Çanakkale de Karapınar’ımızın 5 katına yakın 253 bin şehit verdik. Yahya Çavuşlar, Teğmen Naciler, İstanbullu Mektepliler, Tıbbiyeliler, Koca Seyitler ve daha niceleri Çanakkale de destanlar yaratmışlardır Bu destanların ortak noktası kanla yazılmış gerçek destanlar olmasıdır.

Bugün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün hazırlamış ve kızlı erkekli öğrencilerimizin içten özverili sunumlarını gözyaşlarımıza hakim olmaya çalışarak duygu ve gururla izledik. Bu vesile ile İlçe Milli Eğitim Müdürümüze bir kez daha teşekkür ederim.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, kahraman Gazilerimize ve şehit ailelerimize şükranlarımızı sunarım.”dedi

Kaymakam Ramazan Yıldırım ve Belediye Başkanı Mehmet Yaka yaptıkları konuşmalarında, 18 Mart Şehitleri Anma ve Deniz Zaferi onuruna verilen yemek daveti için Garnizon Komutanı Cantürk’e teşekkür ettiler ve Çanakkale Zaferinin 100’ncü Yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için. Canlarını feda eden şehitlerimizin, şehitler gününü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale’de birçok vatan evladı şehitlik mertebesine erişmiştir. Kimisi anasından, kimisi eşinden, çocuğundan, nişanlısından ayrılmıştır. Onların tek bir amacı vardı, vatanın düşman eline geçmemesi. İşte bu koşullarda Mehmetçiklerimizin yazmış oldukları mektuplar, hatıralar ve şiirlerde tarihteki yerini alarak o günleri bize anlatmışlardır. Bizler her zaman Şehit Ailelerinin ve Gazilerimizin yanındayız. Kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek, şehitlik mertebesine ve onuruna erişen, aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz.”dediler

Yemekten sonra topluca 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Belediye Başkanlığı tarafından programa dâhil edilen 100 Yıl Önce Çanakkale’den “SON MEKTUP” filmi izlemek üzere Karapınar Kültür Merkezine gidilerek film izlendi.