Şehir Konağı Açılışına, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, AK Parti Konya Milletvekili Adayı ve Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Bazı AK Parti Konya Milletvekili Adayları, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti Karapınar İlçe Başkanı Nadi Tartan, Konya Büyükşehir ve Karapınar Belediye Meclis Üyeleri, Konya B.Şehir Daire Başkanları, Karapınar AK Parti İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanı ve üyeleri, Karapınar Belediyesi Daire Amirleri, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Konya ve Karapınar Muhtarlar Derneği Başkanları Celal Duran ve Fahri Sağlık, Mahalle Muhtarları, Karapınar Belediye Başkan Yrd. Emre Özsoy, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Basın Mensupları ile çok sayıda bay bayan vatandaşlar katıldı.
Şehir Konağı açılışından önce, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Konya Büyükşehir eski Belediye Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Adayı Tahir Akyürek, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez Karapınar'a yapılan yatırımları anlatarak, şehir konağının Karapınar'a hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundular.
Şehir Konağı'nın açılışını katılımcılar ile birlikte yaparak, şehir konağını gezerek yerinde incelediler ve ardından Cumhuriyet Alanı, Anıt meydanında Konya Büyükşehir Belediyesince hazırlanan iftar programına katılan yedi bin'e yakın vatandaşla birlikte iftarlar İlçe Müftüsü'nün yaptığı duanın ardından yapıldı. Akşam ezanının okunmasından önce iftar programına katılan vatandaşlara Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti Konya Milletvekili adayı ve eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay birer konuşma yaparak, iftar programında vatandaşlarla birlikte olmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, ülke genelinde ve Karapınar'da AK Parti döneminde yapılan yatırımlardan bahsettiler. Konuşmacılar 24 Haziran seçimlerinde vatandaşlardan  Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Milletvekilliği seçiminde AK Parti'ye destek istediler. Yemek programının ardından Karapınar dışından gelen yetkililer memnun bir şekilde Karapınar'dan ayrıldılar.