Trafik kazaları ülkemizin ve ilçemizin en önemli sorunlarından birisi olup, alınan tüm trafik tedbirlerine rağmen yol kullanıcılarının trafik kurallarına yeterince uymamaları nedeniyle her yıl binlerce vatandaş yaralanmakta, yüzlerce vatandaşlarımız hayatlarını kaybetmektedirler. Ayrıca oluşan trafik kazalarında milli servetimiz olan araçlar da büyük maddi kayıplara neden olmaktadır.
Yol kullanıcılarının güvenle seyahat etmelerini sağlamak amacıyla, şehir içi olsun, şehirlerarası yollarda olsun, İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, İlçe şehir içi trafik ekiplerince, İlçemiz Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekiplerince aralıksız olarak denetim görevlerini yerine getirmektedirler.
Karapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü, Şehir İçi Trafik Denetleme Büro Amirliğince ilçe içerisinde yapılan denetimlerde emniyet kemeri, ehliyet, ruhsat, sigorta muayene, alkol kontrolü, kimlik tespiti, escort gaziantep plaka kontrolleri gibi birçok denetimlerin yapılmakta olduğu görüldü.  Trafik ekiplerince olası kazaların önlenmesi açısından gerekli çaba gösterilmektedir. Ayrıca bu yapılan denetimlerin ilçenin asayişi, huzur ve güvenliği için de çok önemli olduğu da bir gerçektir.
Vatandaşlarımız, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yapmış olduğu uygulamalardan ve Şehir içi Trafik Denetleme Büro Amirliği ile Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğince yapılan trafik denetimlerinden olası trafik kazalarının önlenmesi açısından bu tür uygulamalardan çok memnun olduklarını ve herkesin trafik kurallarına uymalarının can ve mal güvenliği açısından çok önemli olduğunu dile getirmektedirler.