İlkokulu Kesmez köyünde, Ortaokul ve Liseyi Karapınar’da tamamladıktan sonra 05 Eylül 2011 tarihinde 1991/3 tertip olarak, vatani hizmetini yapmak üzere 2’nci Komandoı Tugay K.lığına katıldı. 02 Eylül 2012 gecesi Şırnak İli Beytüşşebap ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehadet mertebesine ulaşmıştır.
Şırnak Beytüşşebap ta terörist saldırısında şehit olan Karapınar’lı şehidin cenazesi Karapınar’da İpekçi Mahallesindeki baba ocağına getirilerek büyük bir kalabalık tarafından karşılandı.
Karapınar İpekçi Mahallesindeki baba ocağına halkımız akın etti. Karapınar’lı esnaflar, evler, cadde ve sokaklar vatandaşlarımız tarafından bayraklarla donatıldı.
Şehit cenazesine Karapınar’dan, Konya’dan, Ereğli’den ve çevre ilçelerden, kasabalardan, köylerden akın akın gelen binlerce vatandaş katıldı.
Şehit Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala’nın cenazesi toprağa verilmek üzere şehidin doğduğu köy olan Karapınar’a bağlı Kesmez köyüne binlerce vatandaşın katılımıyla konvoy eşliğinde Kesmez köyüne hareket etti. Kesmez köyünde şehit cenazesi yine sayıları 20.000 leri bulan vatandaş topluluğu tarafından karşılandı.
Kesmez köyüne ve camiye öğle namazından önce gelen vatandaşlara şehitlik mertebesi ile ilgili İl Müftüsü Şükrü Özbuğday tarafından vaazı nasihatlerde bulunuldu. İlçe Müftülüğümüze bağlı camii imam hatipleri tarafından devamlı bir şekilde Kuran’ı Kerim okundu. Öğle namazı kılındı.
Şehit Cenazesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Bakan Yrd. Halil Etyemez, AK Parti Konya Milletvekilleri, CHP ve MHP Konya Milletvekilleri, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Orhan Turfan, 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ateş Mehmet İrez, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Md. İl Emniyet Md. Yardımcısı Sadettin Aksoy, Askeri erkân, Konya İl Genel Meclis Başkanı Ali Selvi, Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Karapınar Garnizon Komutanı Albay Ali Ayhan Kızıl, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, Karapınar ve çevreden gelen Kurum ve kuruluş başkanları, daire amirleri ile şehit’in anne ve babası, yakınları, basın mensupları, sayıları 20.000’leri bulan kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.
Öğle namazının hemen ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına Topçu Yüzbaşı Metin Atmaca yaptığı konuşmasında “ Türk Milletinin ve Vatanının ebedi varlığı ile Devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna, 02 Eylül 2012 günü terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada Kahraman Askerimiz P. Komd. Çvş. Ramazan Emre Ala, şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Ruhu Şad Olsun.
Şehidim, atalarının manevi mirasından, Türk Milletinin şanlı tarihinden ve bağrından çıktığı yüce Türk Ulusundan aldığı güç ve azimle, Türkiye Cumhuriyetinin varlığına, Atatürk ilke ve devrimlerine yönelecek her türlü tehdide karşı canını ortaya koymaktan çekinmemiştir. Huzurunda saygıyla ve minnetle eğiliyoruz.
Aziz şehidim, kanın asla yerde kalmayacaktır. Bizlere bu acıyı yaşatanlar ve onlara destek olanlar, bilsinler ki bunun bedelini fazlasıyla ödeyeceklerdir. Ruhun Şad olsun. 
Şehidimizin çok kıymetli ailesi, sizlerin acısını yürekten paylaşıyoruz. Rütbelerin en büyüğü olan şehitlik mertebesi ile ebediyete intikal eden kahramanımız, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar Türk Ulusunun gönlünde yaşamaya devam edecektir.
Saygıdeğer Karapınarlılar, son zamanlarda dillerinden düşürmedikleri “ Demokrasi, Barış ve İnsan Hakları” gibi değerlerin arkasına saklanan, bölücülük yaparak vatandaşlarımızı aldatmaya çalışan terör örgütü mensupları ve yandaşları mutlaka hak ettikleri dersi alacaklar ve emellerine ulaşamayacaklardır. Her zaman olduğu gibi, kahraman ordumuz bugün de; kaynağını Türk Milletinden almış olduğu manevi güç ile içerideki ve dışarıdaki tüm hainleri kendi ihanet bataklıklarında boğma kararlılığımızdan hiç kimsenin asla şüphesi olmasın.
Ulu Önderimiz Atatürk’ün dediği gibi “ Gaflet, dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunanların; maddi, manevi ve hatta siyasi emellerini ihanet şebekeleri ile birleştirenlerin emellerine ulaşmaları asla mümkün olmayacaktır.”
Gücünü bağrından çıktığı yüce Türk Milletinden alan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin her ferdi, Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza kadar yaşaması için canlarını gözlerini kırpmadan feda etmeye hazırdır. Saygıdeğer şehitlerimiz, asil kanlarınız ile suladığınız, ebedi istirahatgahınız olan kutsal vatan topraklarında rahat uyuyunuz. Emanetinizin bekçileriyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları olmak üzere, gözlerini kırpmadan asil kanlarını bu toprağa akıtarak sonsuzluğa ulaşan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anarken, tarihi boyunca ordusuna her zaman destek veren Yüce Türk Milletine şükranlarımı sunar, şehidimizin değerli ailesine sabır ve başsağlığı dilerim. Aziz Şehidim, Ruhun Şad Olsun.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE. Arz ederim. Diyerek sözlerini tamamladı.
Şehidimizin cenaze namazının topluca kılınmasının ardından, Şehidimiz Kesmez Köyü mezarlığına defni kalabalık bir toplulukla dualarla, gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Saygı atışından sonra Türk Bayrağının Şehit Ailesine takdimi ile tören sona erdi.