İlköğrenimini ve Liseyi Karapınar’da tamamladıktan sonra, Yüksek Okulu Seydişehir’de okudu, 2009 yılında 2’nci Komando Tugayında göreve başladı. 25 Haziran 2012 tarihinde Yasemin Akkoç ile evlendi. Şehit Piyade Uzman Çavuş İlhan Akkoç, 6 Eylül 2012 gecesi, Şırnak- Beytüşşebap İlçesi kırsalında bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmada şehadet mertebesine ulaştı.

Şırnak- Beytüşşebap kırsalında bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olan Karapınar’lı şehidimiz Akkoç’un cenazesi, Karapınar, Gazi Osman Paşa Mahallesinde ki baba ocağında mahşeri bir kalabalık tarafından karşılandı. Karapınar halkı ve çevreden gelenler şehit evine akın ettiler. Karapınar’lı esnaflar, evle, cadde ve sokaklar vatandaşlarımız tarafından bayraklarla donatıldı.

Şehit cenazesine katılmak için Konya’dan ve çevre ilçelerden, kasaba ve köylerden akın akın ilçemize geldiler.

Şehit cenazesi baba evinde bir süre bekletildikten sonra, buradan alınarak ikindin namazı öncesi, Sultan Selim camisine mahşeri bir kalabalık eşliğinde getirildi. Sultan Selim Camii ve çevresini dolduran vatandaşlara Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday tarafından şehitlik mertebesi, birlik ve beraberliğimizle ilgili çok güzel vaazı nasihatlerde bulunuldu ve Kuran’ı Kerim okundu, dualar edildi. Şehit yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktüler. İkindi namazı kılındı.

İkindi namazının hemen ardından cenaze namazına katılan mahşeri bir kalabalık’a hitaben Türk Silahlı Kuvvetleri adına Topçu Yüzbaşı Metin Atmaca Şehit P. Uzm. Çvş. İlhan Akkoç’un özgeçmişini okuduktan sonra yaptığı konuşmasında “ Kahraman silah arkadaşımız P. Uzman Çvş. İlhan Akkoç’u terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada, 6 Eylül 2012 günü şehit vermiş bulunuyoruz. Ruhu Şad Olsun. Huzurunda saygı ve minnetle eğiliyoruz. Acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar, ama boynumuzu bükmüyoruz. Kor ateş de olsa, hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşlarımızı içimize akıtacak, ama bugün, o hainleri sevindirmeyeceğiz.Net biçimde ifade ediyorum; Kazanamayacaklar!! Kendi karanlıklarında eriyip gidecekler, kendi kanlarında boğulacaklardır.

Evladını vatana adamış Aziz Anam, oğlunun adı taş üzerinde, naşı toprakta kaldı zannetme! Şehidimizin kutsal ismi Arşta, Aziz naşı Cennet bahçesindedir. Kahraman şehidimizin emaneti olan bayrak ve vatan için, kutsal nöbet sırası bizdedir. Aziz şehidimize layık olmanın bilinci içinde, dimdik vazife başındayız.

Vatan için en kutsal varlığını, canını veren Yiğit Şehidim! Manevi varlığından güç alan bizler, her ne şekilde olursa olsun, bu vatana göz diken iç ve dış düşmanlarımızı bertaraf ederek senin emanetini daima yükseklerde taşıyacağız. Kanın asla yerde kalmayacaktır. Bizlere bu acıyı yaşatanlar ve onlara destek olanlar, bilsinler ki bunun bedelini misliyle ödeyeceklerdir.

Şehidimizin Çok Kıymetli Ailesi, sizlerin acısını yürekten paylaşıyoruz. Rütbelerin en büyüğü olan şehitlik rütbesi ile ebediyete intikal eden kahramanımız, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar Türk Ulusunun gönlünde yaşamaya devam edecektir.

Saygıdeğer Karapınarlılar, İnsani ve kutsal değerlerin arkasına saklanan, bölücülük yaparak vatandaşlarımızı kandırmaya çalışan terör örgütü mensupları ve yandaşları, mutlaka hak ettikleri dersi alacaklar, kendi ihanet bataklıklarında boğulacaklardır. Gücünü bağrından çıktığı yüce Türk Milletinden alan Türk Silahlı Kuvvetlerinin her ferdi, Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza kadar yaşaması için canlarını gözlerini kırpmadan feda etmeye hazırdır.

Aziz Şehitlerimiz, P. Uzm. Çvş. İlhan Akkoç üç gün önce toprağa verdiğimiz P. Çvş. Ramazan Emre Ala, Kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü uğruna ölümü göze alarak yaptığınız ulu görev sonucunda şanlı bir tarih yazarak, şahadet mertebesine ulaştınız. Tehditler karşısında bu büyük millet, şehit olmayı her zaman bir onur ve gurur kaynağı olarak görmüştür. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına yönelik her türlü tehdide karşı, sarsılmaz inancımıza ebedi kaynak teşkil edecek ve bu ateş yüreklerimizde daima yanacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları olmak üzere, gözlerini kırpmadan asil kanlarını bu toprağa akıtarak sonsuzluğa ulaşan şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anar, şehidimize Yüce Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine de sabır ve başsağlığı dilerim. Aziz Şehidim, Ruhun Şad Olsun! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! Arz ederim. Diyerek Topçu Yüzbaşı Metin ATMACA konuşmasını tamamladı.

Cenaze namazı ve merasimine Milli Eğitim Bakan Yrd. Orhan Erdem, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri Prof.Dr. Cem Zorlu, Gülay Samancı, Hüseyin Üzülmez, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, 3. Ana Jet Hava Üs Komutanlarından Tümgeneral Ateş Mehmet İrez, Tümgeneral Yılmaz Özkaya,  Konya Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Namık Boran, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ve personeli, İl Jandarma Komutanı Ercan Yaşin, Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Orhan Turfan, İl Jandarma Komutan Yrd. Yarbay Ümit Fidan ve diğer askeri erkân, Konya Büyük Şehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya İl Genel Meclis Başkanı Ali Selvi, Konya AK Parti İl Bşk.V. Bestami İnan, CHP Konya İl Başkanı Cumhur Koyuncu ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Deniz İndibi, MHP İl Başkanı Hasan Kaya ve Yönetim Kurulu üyeleri, Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Karapınar Garnizon Komutanı Topçu Albay Ali Ayhan Kızıl, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, Karapınar ve çevre Kasabalardan gelen Belediye Başkanları, İlçe Emniyet Müdürü İzzet Meydan ve personeli, Karapınar’da faaliyet gösteren Partilerin İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kurum ve Kuruluş Başkanları, Daire Amirleri ve kadınlı erkekli mahşeri bir kalabalık oluşturan vatandaşlar topluluğu katıldı.

Şehidimizin cenaze namazı Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday tarafından yerine getirildi. Şehit cenaze namazının topluca kılınmasının ardından şehidimiz Sultan Selim Camiinden itibaren vatandaşlarımızın ve tüm katılımcıların omuzlarında Karapınar’da Apak Mezarlığına getirilerek Şehidimiz, tüm katılımcılar tarafından dualarla ve gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları tarafından saygı atışı yapıldı, Türk Bayrağı Şehit Ailesine teslim edildi ve tören sona erdi. Şehidimizin Ruhu Şad Olsun.