Kuran Kursu'nun açılış törenine İlçe Kaymakamı Onur Kökçü, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uysal, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Aker ve Meclis Üyeleri, Sazlıpınar Mahalle Muhtarı Emin Osman ALKIŞ ile vatandaşlar katıldı.
 

Program İmam Hatip Seyit Ali Öztekin’in Kur'an tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını yapanMahalle Muhtarı Emin Osman ALKIŞ; “Kur’an Kursumuzun yapımında emeği geçen Belediye Başkanımız Mehmet Yaka’ya, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk’e ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Kuran kursumuz, ilçemize hayırlı olsun.”Dedi.
 

İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk konuşmasında Kuran’ı Kerim’in Müslümanların hayat kitabı olduğunu hatırlatarak, “Kur’an-ı Kerim, kendisine başvurduğumuz sürece önümüzü aydınlatır, hakkı batıldan ayırmayı öğretir, bizi rahmet ve berekete ulaştırır. Yüce kitabımızın nesillerimize öğretilmesi ve anlaşılmasında Kur’an kursu hizmetlerinin büyük önemi vardır. Bu kurslar vasıtasıyla çocuklarımız, Kur’an-ı Kerimi okumasını öğrenme ve mealiyle birlikte okuma alışkanlığı kazanma imkânını elde ediyorlar. Bunun yanında dinimiz İslam’ın temel esaslarını öğrenme, milli ve manevi değerlere önem verme, peygamberimizin örnek hayatını öğrenerek ahlaki davranışlar sergileme olanakları da elde edebilmektedirler. Bunun için Kur’an kursları, çocuklarımız başta olmak üzere hem anne- baba hem de toplum için bulunmaz bir fırsattır” diye konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka yaptığı açıklamada ilçemizde yapılan tüm Kuran kurslarına Karapınar Belediyesi olarak destek verdiklerini ayrıca çevre düzenlemesini de gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Yaka Sazlıpınar Mahallesinde açılan Kız Kuran Kursunun hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk tarafından yapılan dua sonrasında Kız Kuran Kursunun açılışı gerçekleştirildi.