Cumartesi-Pazar günleri bile resim atölyesinden ayrılmayan öğrencilerin ortaya çıkardığı ürünler ünlü sanatçılara taş çıkartır niteliktedir.
Karapınar Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Esra Deniz rehberliğinde öğrenciler tarafından sürdürülen resim yapma faaliyetleri ile ilgili ürünlerini görmek isteyenlerin 19 Mayıs 2014 günü resim sergisi açılacağı bilgisine ulaşıldı.
Yeşilpınar Gazetesi olarak Karapınar Anadolu Lisesinde Resim Atölyesine geldiğimizde Öğrencilerin Öğretmenleri Esra Deniz rehberliğinde karakalem, sulu boya, guaj boya, ebru, hat, teship, yağlı boya gibi dallarda resim yaptıkları görüldü.
Resim sanatı kursuna katılan öğrencilerden Binnur Bilici ile arkadaşları adına yaptığımız görüşmede şunları söyledi “Resim sanatı, özlem, duygu ve düşüncelerin belli estetik kurallar içerisinde iki boyutlu bir düzlem üzerine yansıtıldığı sanat dalıdır.
Görsel eğitimler ile görsel belleğinizi zenginleştirerek, çevre estetiği bilincine sahip olmaya  “Varım” diyorsanız işte kursumuzda resim yaparak kazanacaklarınız:
Resim yapmak, insanlara renklerin huzur verici doğasını ve heyecanını keşfetmelerine yardımcı olan bir terapi görevi üstlenmek gibi birçok faydası olması, resim sanatının önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir.
Çözümleme, karşılaştırma, eleştirme yeteneklerini geliştirerek kendisine güven duygusu kazandıracaktır.
Yaratıcı düşünebilme, düşündüğünü çeşitli yöntem ve tekniklerle, estetik bir bütünlük içinde görselleştirebilme,
Ürün, olay ve olguları eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme davranışları kazandırarak, öğrenci arkadaşlarımın ve benim estetik kişiliklerimizi geliştirmektedir diyen Bilici, burada bizlere rehberlik eden Resim Öğretmenimiz Esra Deniz’e arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyoruz. Neden derseniz bizlere resim sanatıyla ilgili olarak çok şey kazandırdığına inanıyoruz. İleride de Karapınar’dan da Güzel Sanatlar Akademilerinin çeşitli bölümlerini kazanarak beklide Karapınar’dan ünlü ressamların çıkmasını arzu ediyoruz”dedi