Süt Üreticileri Birliği seçimleri nedeniyle çalışmalarını sürdüren Sami Karabacak ve ekibi, süt üreticileri, süt birliği üyeleri, süt toplayıcıları ve nakliyecilerinden sonra ilçemizde görev yapan veteriner hekimlerle yemekli bir toplantıda bir araya gelerek görüşme yaptılar. Süt sektörünün bütün paydaşlarıyla her zaman diyolog halinde olmanın önemini bildiklerini belirten  Sami Karabacak konuşmasında, ''Şubat 2018'de yapılacak olan Süt Üreticileri Birliği Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa aday olduğumu açıkladım. Uzun süre önce vermiş olduğum bu karardan sonra ekip arkadaşlarımla birlikte süt sektörünün tüm paydaşlarıyla yaptığım görüşmelerde her seviyeden kişi ve kuruluşun desteklerini açık bir şekilde ifade ettiklerini duymuş olmaktan dolayı mutluluğumu ifade etmek isterim. 
Süt Üreticileri Birliği'nin gücünü üreticilerden almakta olduğunun farkında ve bu gücü yine onlara kullandırma konusunda kararlıyız. Ekip olarak sektörün tüm paydaşlarıyla iç içeyiz. İlçenin her kesimiyle barışık ve diyalog halindeyiz.Birliğimizi, üreticimizi, ilçemizi her platformda temsil edebilme kabiliyetine sahibiz.
Her ay en az 2 defa birlik personelimizden birisi çiftliğinizi ziyaret ederek süt numunelerini bizzat alacak. Yapılan analiz sonucunu (yağ oranları, bakteri ve somatik hücre sayısı vb.) birlik binasında herkesin sonuçlarıyla birlikte panoya asarak ve birliğimizin yeni kuracağımız ve her daim aktif olacak olan internet sitesinde yayınlayarak açıklayacağız. Böylelikle şeffaf bir yönetim anlayışıyla bilgilendirme yapacağız. Süt numunelerinin sağlıklı alındığından emin olacağız.
Göreve geldikten sonra, süt parasının detay hesabı her ay SMS yoluyla herkese tek tek gönderilecek. Alınan süt paralarının hesabını şeffaf bir şekilde üreticilerimizin öğrenmesini sağlayacağız.
Ürettiğimiz kaliteli sütün piyasada gerçek değerini bulmasını sağlayacak, kaliteli süt üretimini teşvik edecek sütlerin kalitesine prim vereceğiz.
Hayvanlarımızı en doğru ve ucuza beslemenin yolunu açacak olan kaba yem analiz laboratuvarını kuracağız. Bu laboratuvarda hem hammaddeleri (yonca, mısır silajı vb.) hem de TMR analizi yaparak üreticimize hizmet edeceğiz. '' dedi.