Belediye düğün salonunda iki gün boyunca verilen Konferansa ilçedeki tüm ortaöğretim öğrencileri katıldı. Konuşmacı olarak Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Mustafa Balcı katıldı.

Balcı, “Biz sizi önemsiyoruz ve değer veriyoruz. Çünkü sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizlerin emaneti üzerinde bulunuyoruz. Gençlerimize gerek aileler gerekse toplum sahip çıkmak zorunda” dedi.

Polis Memuru Balcı,” çoğu zaman merak, arkadaş baskısı, sorunlara çözüm arayışı, farklı olma duygusu ve eğlence gibi nedenlerle kullanılan bağımlılık yapıcı maddelerin kişileri dönüşü olmayan bir yola soktuğu bilinmekledir. Gençlerimizi bu hataya götüren nedenlerden biriside yanlış bilgi ve ya da bilgisizliktir.

“ Bir kereden çok kereye giden bir yol vardır” unutulmamalıdır ki bir kere kullanıldığında bile pek çok madde, çok ciddi bağımlılık yapabilir” diye konuştu.

Polis Memuru Mustafa Balcı, Mutlu bir hayatın yolu doğru davranmaktan ve doğru kişilerle bir arada bulunmaktan geçer. Sizleri istemediğiniz şeyleri yaptırmaya zorlayan kişilere karşı HAYIR diyerek diğer insanlardan saygı görebilirsiniz. Aksi takdirde kişiliğinizden ödün vererek sessiz kalmanız ve insiyatifi başkalarına bırakmanız kaçınılmaz son olacaktır diyen Balcı Maddeyle bizi ilk tanıştıran tanımadığımız değil, aksine tanıdığımız birileridir. Bunun için “BANA ARKADAŞINI SÖYLE, SANA KİM OLDUĞUNU SÖYLEYEYİM” sözünün doğruluk payı yüksektir. Yapılanların yanlış olduğunu bilsek dahi bazen tartışma çıkarmamak, kalp kırmamak, saygı görmek, arkadaş kaybetmemek gibi nedenlerden dolayı olanlara ses çıkaramayız. Oysa yanlışlara HAYIR diyebilmekle sağlıklı ve güvenli bir hayata EVET dediğimizi unutmamalıyız. Gelecek Senin elinde. “Gençlik Bir Ulusun geleceği ve aynasıdır. Gençliğe sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmaktır. Gençliğe sahip çıkmayan, gereken önemi vermeyen toplumlar sağlıklı kuşaklar yetiştiremeyecekleri gibi geleceklerini de güvence altına alamazlar” Mustafa Kemal Atatürk.

Öğrencilerle yaptığımız görüşmede ise, Slayt eşliğinde verilen konferansın kendileri için çok yararlı olduğunu söyleyerek yetkililere ve sunucuya teşekkür ettiler.