Rize Gençlik Merkezi kafilesi Karapınar Gençlik Merkezi çalışanları tarafından karşılandıktan sonra birlikte kahvaltı yapıldı. Kahvaltı sonrası Karapınar Gençlik Merkezine ait Organik Tarım Sahasında Kardeş Gençlik Merkezinin getirmiş olduğu çay fidanı dikilerek Karapınar’da belki de ilk olacak adım atılmaya çalışıldı.

Belediye Başkanı Mehmet YAKA Bey’i makamında ziyaret eden kafile, Belediye Meclis Üyeleri toplantı salonunda ağırlandı. Kafileye Belediye tarafından tatlı ikramı ve şehrimizi tanıtan hediyeler takdim edildi. Bu sırada Kardeş Gençlik Merkezi getirmiş oldukları Kemençe gurubuyla eğlenceli anlar yaşattı. Mehmet Yaka Bey’in kemençeyi eline alıp çalması dikkatleri çekti.

Dünya üzerinde sadece 2 tane benzer oluşum bulunan Meke Krater Gölü’nü gezmeye giden kafile şaşkınlıklarını gizleyemediler. Meke KraterGölü’nde çıplak ayakla tuz üzerinde gezen kafile Meke Krater Gölü üzerinde kemençe eşliğinde horan teptikten sonra Rize’ye götürmek üzere Tuz oluşumlarından yanlarına almayı ihmal etmediler.

Meke Gölünden sonra Acı Göl gezintisine çıkan kafile Meke Gölünün kurumasına üzülürken Acı Göl ile umutlarını tekraren yeşerdi. Acıgöl’de paçalarını sıvayan kafile Göl’de taş sektirme yarışıyla gezilerine devam ettiler. Karapınar'daki sayısız obruktan en büyük 2 tanesine giden kafile bu doğa olayının nasıl gerçekleştiğini gezi boyunca kafileye eşlik eden Gazeteci Mithat Korkusuz Bey’den dinlediler ve sonrasında Çıralı Gölünü gezdiler.

Erezyon bölgesine de giden kafile Türkiye’de farklı farklı oluşumlar, yer yüzü şekilleri ve bitki örtüsü olduğunu öğrendiler. Örnek Tepeyi gördüler . Ve bu geziden dolayı çok mutlu olduklarını belirttiler.

Yorucu ve tempolu bir gezi gününden sonra akşam yemeği ikramında bulunulan kafile KYK Yurdunda biraz dinlendikten sonra akşam vaktinde Karapınar çarşısını ve Sultan Selim Camii külliyesini gezdi. Enerji toplamak ve dinlenmek için tekraren KYK Yurduna dönen kafile sabah saatlerinde tekraren Karapınar Gençlik Merkezine gelerek kahvaltılarını yaptılar. Kahvaltı sonrası kafile Konya’ya doğru yola koyuldu.

Bu süre zarfında Kardeş Gençlik Merkezi Müdürü Yasin ÇAKMAKÇI; Buraya Karapınar’ın bu güzelliklerini bizlere tanıtan tanıtırken yanlarından hiç ayrılmayan Karapınar Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali KARAKUL’a ve çalışanlarına minnettar kaldığını belirtti.

Karapınar Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali KARAKUL ise; ‘’Öncelikle Kardeş Gençlik Merkezine ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduklarını ve gençlerin bu tür faaliyetlerle yeni mekanları görme, yeni kültürleri tanıma imkanı bulduklarını söyledi. Ayrıca bu tür faaliyetleri gerçekleştirilmesinde her zaman destek olan Belediye Başkanı Mehmet YAKA Bey’e müteşekkiriz’’ dedi. Verimli bir gezi olduğunu düşünen KARAKUL bu tarz etkinliklerin çoğalarak devam etmesi için elinden geleni yapmaya çalışacağını söyledi.