Resim Sergisi’nin açılışına, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ali Olcay Küçüktepe, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Aydoğanlar MYO Müdürü ve öğretim üyesi Dr. Durmuş Ali Ceylan, Cumhuriyet Savcısı Oğuzhan Mert, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, İlçe Emniyet Müdürü Murat Öz, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Yürekli, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Arif Yayla, Okul Müdürü Metin Yapar, Öğretmenevi Müdürü Ali Karakaya, Görsel Sanatlar Öğretmeni Esra Yılmaz, Okul Müdürleri, Öğretmen, Öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Esra Yılmaz önderliğinde, Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri tarafından yıl boyu çalıştıkları karakalem, pastel boya, guaj boya, keçeli kalem, kağıt telkari teknikleri ile yaptıkları 50 kadar resim Öğretmenevi’nde sergilenerek, karma resim sergisinin açılışına katılan yetkililer ve sergiyi gezen vatandaşlar tarafından büyük beğeni kazanarak, öğrenciler tebrik edildiler.

Cumhuriyet Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Esra Yılmaz ve öğrenciler tarafından karma resim sergisini gezenlere yaptıkları resimler hakkında geniş bilgiler verdiler.

Karma resim sergisinde resimleri bulunan Ortaokul öğrencilerinden Sevim Nur Boztaş, Dilara Vural, Hilal Çakmak ve diğer öğrencilerle yaptığımız söyleşi de, Karma resim sergisi açmamıza öncülük eden Okul Müdürümüz Metin Yapar’a, resim dalında bizlere yetenek kazandırarak, el becerilerimizin gelişmesinde büyük emeği olan Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Esra Yılmaz’a, bizleri yalnız bırakmayarak resim sergimizin açılışına katılan yetkililerimize ve resim sergimizi gezen vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.”dediler

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ise Karma Resim Sergisi hakkında şunları söyledi,” 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Esra Yılmaz önderliğinde, öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları karma resim çalışmaları sergisinin açılışına katılan yetkililerimizi, sergiyi gezen vatandaşlarımızı, resim sergisinin açılışında emeği geçen Müdürümüzü, öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum. Öğrencilerimizin algılama, düşünme, görsel, işitsel ve dokunsal eylemlerinde beyin fırtınası ile etkinliğe başlar, hayal eder, düşünür, araştırır, kişiselleştirir, hayallerini zihninde resmeder ve uygulamaya geçer. Aynı zamanda eğlenceli, yaratıcı, eğitsel süreçte görsel sanatın tutkulu dünyasında küçük ama kocaman yürekleriyle yaşamlarının en büyük adımlarını atarken, görsel sanatlara ilişkin temel sanat bilgilerini de öğrencilerimiz böylelikle kazanmaktadır. Öğrencilerimizi cesaretlerinden ve el becerilerinden dolayı kutluyor, bundan sonra ki çalışmalarında üstün başarılar diliyorum.”dedi