Pankobirlik Genel Başkanı ve AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk’un Yeni Belediye Düğün Salonun da yaptığı toplantıya Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Nadir Tartan ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Emre Özsoy, Ereğli Pancar Ekiciler Kooperatifi yönetim kurulu üyeleri, bazı Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Mahalle Muhtarları, AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları Başkan yönetim kurulu üyeleri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Toplantı Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan yaptığı açılış konuşmasında “Karapınar’a yapılan en büyük yatırımın mimarı Pankobirlik Genel Başkanı ve AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk’u aramızda görmekten mutlu olduğumuzu belirtir, ilçemize hoş geldiniz diyen Tartan katılımcılara da teşekkür etti. Karapınar Tarım ve Hayvancılık da büyük ilerlemeler kaydetti. Hepimizin ortak isteği su sorununun yaşanmamasıdır. Bu konuda da AK Parti Hükümetimiz su sorununa köklü çözümler getirmek için çalışmalar yapmakta olduğunu bilmekteyiz. Huzurunuz da Pankobirlik Genel Başkanı ve AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk’a ilçemize yaptığı yatırımlardan ve ilçemizi hiçbir zaman yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka yaptığı konuşmada “ Bütün katılımcılara teşekkür ettikten sonra ilçemize en büyük yatırım yapan Pankobirlik Genel Başkanı ve AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk’a ilçemizi ziyaret etmelerinden dolayı teşekkür ediyorum diyen Başkan Yaka, mısır, ay çiçeği, yonca, buğday, arpa, şeker pancarı ve diğer ürünlerde rekolte bakımından lider bir ilçe konumunda olup 2674 km2 lik alanın 1/500.000 km2 lik alanında tarım yapılmakta ve bütün ürünleri yetiştirme özelliğine sahiptir. Patates üretimin de bile söz sahibiyiz. Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılıkta da lider konumundayız ve bu hayvan sayısının devlet destekleriyle her geçen gün artmaktadır. Ayrıca ilçemizde 2000 Hektarlık bir alanda YEKA alanı ilan edilen bölgeye yaklaşık 1500 MW kapasiteye sahip güneş enerjisi santrali kurulma aşamasında olduğunu yine 1 Milyar 830 Milyon metreküplük Kömür Rezervi ile Termik Santralinin fizibilite çalışmaları sonuna gelmiştir. Bundan dolayı Karapınar’ın yıldızı parlayan bir ilçe konumundadır. Organize Sanayi’nin birinci etabının satışı ve yatırımı tamamlanmış, ikinci etap parsel satışları yapılmaktadır. Türkiye Ekonomisi’ne ilçemiz hatırı sayılır katkı yapmaktadır. İlçemize hizmet eden, yatırım yapan devletimizin bütün yetkili organlarına, bakan ve milletvekillerimize teşekkür eder ayrıca bu toplantımıza iştirak eden herkese şükranlarımı sunuyorum “ dedi.

Pankobirlik Genel Başkanı ve AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk yaptığı konuşmada “Bütün katılımcılara teşekkür ederek Sultaniye ’li olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Konuk, 24 Haziran seçimlerin de yapacağınız tercihler önümüzdeki geleceğin inkişafını sağlayacaktır. Bu defa seçim gerçekten çok önemli. Sistemin değişip yeni sistem oylanacaktır. Tercih parti seçiminden ziyade Ülkenin geleceği ve ayaklarındaki prangaların kırıldığı, bağımsızlık ve huzurlu Türkiye yaratmak olacaktır. Ülkemizi zengin etmenin yolu yeni sistem de olacaktır. Yenilenmezseniz, yenilirsiniz. Tazelenmemiz lazım. Suriye’nin durumuna ve mülteci konumuna düşmemek için İstikrarı korumalı, geliştirmeli ve yenilemeliyiz. Burada da sizlere büyük görevler düşmektedir. 24 Haziran seçiminden sonra uygulamaya geçecek yeni sistem bir ihtiyaçtır. Geriye gitmek yok. Tercihlerinizle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Ak Parti’ye oylarınızı vermenizi ve desteklemenizi istiyorum. Sizlerden İstikrara, huzur ortamına destek istemeye geldim.  Asıl olan taş üstüne taş koymaktır. AK Parti bu mücadeleyi gerçekleştiriyor. Askeri, Ekonomi ve Siyasi alanın da güçlü bir Türkiye var. Buna engel olmaya çalışanlar da var. Güçlü bir AK Parti iktidarı ile dış güçlerin oyununu bozacağız. Tarımsal Sanayi’yi kurmamız lazım. Çiftçilerimiz üretim ve pazarlama kabiliyetine daha fazla sahip olması gerekir. Pankobirliğimizin kurduğu TORKU Bulgur Fabrikası gibi fabrikaların sayısını artırarak Ülkemizi ve İlçemizi güçlendirmeliyiz diyen Konuk Müslüman Müslümanın kardeşidir. Aramızda kardeşlik ve barış ortamını ihya edeceğiz. Bizler kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimin de kendimiz ve gelecek nesillerimiz için, huzur ve istikrarı bozdurmamak için AK Parti ‘yi tercih etmenizi  istiyor hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı sonunda AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan ve Belediye Başkanı Mehmet Yaka Recep Konuk’ a hediyelerini ayrı ayrı takdim ettiler ve topluca Belediye Yeni Düğün Salonun’ dan ayrılarak AK Parti seçim çadırı ziyareti, Tarımsal Ürün Satış Merkezi ve Uğurlu Otomotiv, Tarımsal Ürün, Üretim Oruç Karasör, Karapınar Süt Üreticiler Birliğinde üreticiler ile buluşma, TORKU Bulgur Fabrikası ziyareti ile program başarılı bir şekilde sona erdi.(M.CEYHAN)