İlçe Müftülük Hizmet Binasında İlçe Müftüsü tarafından Ramazan ayı öncesi basın mensupları ile toplantı yaptı.

Yapılan toplantıda İlçe Müftüsü Hüseyin Gün, Bu hafta Perşembeyi Cuma’ya bağlayan gece ilk teravih namazının bütün camilerde kılınacağını, Bu yıl ana tema olarak “ Selamı Aranızda Yayınız” temasının işleneceğini, Ramazan ayında İlçe Müftülüğünce irşat ekiplerinin oluşturulduğu, 10 kişilik bir grup ilçe merkezi, kasaba ve köylerde teravih ve öğle namazı öncesi vaazı nasihatlerde bulunacaklardır. Ayrıca Sultan Selim Camiinde her gün Öğle ve Teravih namazından önce vaazı nasihatler, İkindi namazı öncesi ise Mukabele programı uygulanacaktır.

Ayrıca her Kur’an kursumuzda Kur’an Kursu Öğreticileri Kur’an-ı Kerim okuyacaklar, Bayanlara yönelik sohbet ve mukabele okunacaktır diyen Müftü Gün, İlçemizde Fettahlı Camide İmam-Hatipler Regaip Dinç ve İlyas Yiğit, Hüdaverdi Camiinde İmam-Hatiplerden Abdulmüttalip Arıkan ve Mehmet Acar, Selçuklu Camiinde ise İmam-Hatipler Mustafa Atabay ve Hüseyin Güneş olmak üzere üç camide Hatimli Teravih Namazı kıldırılacaktır.

Her İl ve her İlçe de kardeş İl ve ilçeler oluşturulmuş olup, Bizim İlçemizde Çumra ile kardeş ilçe ilan edilerek Ramazan Ayı projesi kapsamında karşılıklı irşat programları düzenlenecektir diyen Gün Ramazan Ayında İmam-Hatibi olmayan camilerimiz Kadrolu ve sözleşmeli personeller ile doldurulmuştur. Sabah ezanları imsak la birlikte okunacaktır. Camilerimizde bayanlara yönelik çalışmalarımız tamamlandı. Çocuklarımızın camiye gelmeleri ve cemaata katılmalarının özendirilmesi için “ Haydi Çocuklar Camiye” kampanyası devam edecek ve camii cemaatının camiye iştirak eden çocuklarımıza karşı sevecen, şefkatli, anlayışlı ve sabırlı davranmaları konularında duyarlı olmalarını istiyoruz diyen Müftü Gün, Ramazan Ayının son 10 günü Peygamber Efendimizin Sünneti olan İtifaka girmek isteyen vatandaşlarımıza ihtiyaca göre camilerimizde yardımcı olunacaktır. Sadaka-i fıtır en az kişi başına 8.50 TL olup bu en alt limit olarak belinlenmiştir. Vatandaşlarımızın herkes kendi ekonomik ve mali durumuna göre fazla ödeme yapabilirler. Ayrıca Ramazan Ayı boyunca hasta ve hastane ziyaretlerinin yapılacağını, Din görevlileri kendi aralarında maaşlarından para toplayarak her ay fakir ve muhtaç iki aileye yardımda bulunularak maddi destek sağlanacaktır diyen Müftü Gün, Ramazan Ayının İlçemiz, Memleketimiz ve bütün İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını dilerim”dedi

Basın toplantısı sona erdi