İlçemiz Çetmi mezarlığında, mezarlıkların çevre temizliğini yapan ve mezarda dua eden Harun Kocaerkek, Eşi Hediye ve oğlu Mustafa’nın mezarlıkta çevre temizliği yaparken gördük ve kendileri ile söyleşide bulunduk.

Harun Kocaerkek şunları söyledi “ her Müslüman, kabir ziyaretini ibret almak, ölümü hatırlamak, dünyaya olan rağbetini azaltmak, iyiliklerini ve kötülüklerini hatırlayarak zühd ehli olmak amacıyla gerçekleştirir. Bizde önümüz Mübarek Ramazan Ayı olması nedeniyle ailecek çetmi mezarlığına gelerek, sülalemizin, eş ve dostlarımıza ait mezarlarını ziyaret ederek içimizden geldiği gibi tüm ümmeti Müslüman kardeşlerimize dualar ettik, ayrıca yakınlarımızın mezarlarının otlarını temizledik,  en yakınımız kardeşlerimizin mezarına çiçek ektik. Dedi

Bizde yeşilpınar gazetesi olarak kabir ziyareti yapan ve kabirde yeşillendirme çalışması yapan aileyi kutluyor ve Dinimizde Kabir Ziyaretinin önemli olduğunu belirtmek isteriz.

Kabir Ziyareti. 
İslâm dini, hayatında olduğu gibi ölümünde de insana gereken değeri vermiş ve saygıyı göstermiş, öldüğü andan itibaren ona yapılacak muameleyi de belirlemiştir. Bu sebeple İslâm dini, kabristanın düzenli ve tertipli yapılmasını, temiz tutulmasını ve yeşillendirilmesini, hayatta bulunan insanların ölülere karşı bir vefa borcu olarak görür. Buna rağmen dinimiz öncelikle ölünün cesedine değil hatırasına değer verir. Bu konuda Hz. Peygamber "Ölülerinizi hayırla yâd ediniz" (Tirmizi, Cenâiz, 34) buyurur. 

1) Mezarları ve mezarlıkları korumak, temiz tutmak, yeşillendirmek ve ağaçlandırmak geride kalanların görevlerindendir. 
2) Haftada bir gün, mezarları ziyaret etmek. Bu ziyaretin, özellikle cuma ve cumartesi günlerinde olması daha iyidir.
3) Müslüman'ın arada bir mezarları ve mezarlığı ziyaret etmesi; Hz. Peygamber (sav.)'inde tavsiye ettiği ibret verici güzel bir davranıştır.
4) Nitekim Hz. Peygamber (sav.) bir hadis-i şeriflerinde, "Mezarları ziyaret ediniz. Çünkü mezar ziyareti; ölümü hatırlatır"buyurmuştur.
5) Ana-babanın kabrini, Cuma günleri ziyaret eden kimsenin günahları affolur, haklarını ödemiş olur.
6) Ölüden ibret almak ve ahireti düşünmek için kabir ziyaret etmek sünnettir. 
7) Kendisinin de aynı hallere düşeceğini hatırına getirmiş olur. Kimseye kötülük düşünmez. İyi bir Müslüman olarak yaşamaya çalışır.