Şöyle ki;
Yeşilpınar Gazetesi Fahri Muhabiri olarak Akkuyu, Koymat, Ören, Kayalı, Demiryalı, Emirhaç, Tilkişar, Bacanak ve Yeni Kente bağlanan yayla yolunda seyir halinde iken Gıda Mühendisi İbrahim Şinasi Arı anısını yaşatmak için dikilmiş olan 2000'i geçen çam fidanları ve levhasını, işçiler tarafından traktör ve su tankı ile fidanların sulaması yapılırken görünce durup fotoğrafını çektim.
Şehir merkezine geldiğimde Karapınar'da faaliyet gösteren İşadamı Üzeyir Arı ve Celaleddin Arı'nın ofisine varıp Gıda Müh. İbrahim Şinası Arı anısına dikilen fidanlar için kendilerine teşekkür ettiğimde Hacı Üzeyir Arı şunları söyledi," Öncelikle Allahım hiç kimseye evlat ve torun acısı yaşatmasın, 36 yaşında gencecik yaşta hastalanıp hayata gözlerini yumdu. Allahım verdi, Allahım aldı. Sevgili torunumun anısını yaşatmak için babası Celaleddin Arı ile birlikte el ele vererek sizinde gezip gördüğünüz 180.000 M2 lik tarlanın 20.000 M2 lik kısmında sayısı 2000'i geçen çeşitli cinste toprak yapısını seven Çam Fidanları dikerek traktör ve tankla sulamasını yapıyoruz. Sevgili evladımız fidanlarla yaşasın ve hem de erozyonla mücadeleye bir nebze faydamız olur inşallah diyen İşadamı Üzeyir Arı, İslam dini inancımıza göre yedi şey vardır ki; kişi kabirde bile olsa ondan hasıl olan sevap devamlı olarak kendisine ulaşır. Öğretilen ilim, dikilen fidan, inşaa edilen cami veya mescit, okunmak üzere bağışlanan Kur'an ve iyi terbiye edilmiş evlat. " Her kim boş, kuru ve çıplak yeri ihya edecek olursa, bu amelinden dolayı Allah tarafından ödüllendirilir. İnsan ve hayvan ondan yararlandıkça orayı ihya edilmesine vesile olana sadaka olarak yazılır" denmektedir., "Bir Müslüman ağaç diker ve onun meyvesinden ve yaprağından, gölgesinden insan, hayvan ve kuşlar faydalanacak olursa dikilen ağaç sadaka olur." denmektedir. 
Çevrenin güzelleşmesi ve erozyonun önlenmesi için yapılacak olan her yararlı ve faydalı her adım geleceğimizin garantisi olacaktır. Bir dikili ağacı olmalı herkesin, yaşamak ve yaşatmak için diyen İşadamı Üzeyir Arı, Ayrıca Selimiye Mahallesi, Pınarbaşı Caddesi üzerinde, Sultan Selim Camii Doğusunda T.C. Karapınar Müftülüğüne ait eskimiş, yıpranmış binayı tekrar hizmete kazandırmak için yine Rahmetli biricik evladımız Gıda Müh. İbrahim Şinasi Arı anısını yaşatmak için iç ve dış tadilat ve tamiratları, sıvası, boyası, malzemeleri tarafımızdan yapılıp alınarak İbrahim Şinasi Arı Kur'an Kursu ve Gençlik Merkezi olarak hizmete sunuldu. Yine ben ve rahmetlinin babası Celaleddin Arı ile birlikte ilçemize 10 km uzaklıkta olan Konya-Adana karayolu güzergahında bulunan Shell Petrol istasyon sahası içerisine bu güzergah üzerinden gelip geçen bay-bayan vatandaşların ve şoförlerin ibadetlerini yerine getirebilmeleri için tek minareli ve tek kubbeli 150 kişinin biranda namazlarını eda edebilecekleri Cami ve cami yanında şadırvan rahmetli Gıda Müh. İbrahim Şinasi Arı anısına yapılarak hizmete açılmıştır. yine rahmetlinin ruhuna Merkez Sultan Selim Camii içerisinde vaaz edilen kürsünün yapılması, Hastanemizde iki oda düzenlenmesi, TOKİ de yeni yapılan Kız Kur'an Kursu binasına halı döşenmesi gibi birçok hayırlarımızı eksik etmeyip ismini çeşitli yer ve mekanlarda yaşatarak acımızı ve özlemimizi bu şekilde gidermekteyiz. Mekanı cennet olsun."dedi (M.Ceyhan)