MYO müdürü YALÇIN; ilçemizde başta İlçe Kaymakamımız Ramazan YILDIRIM ve Belediye Başkanımız Mehmet MUGAYITOĞLU olmak üzere; ayrıca Karapınar Ticaret Borsası Başkanı Nazım SEZER, Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kemal SÖZEN ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hikmet ÖZLÜ’ye ve yerel basınımıza da ilgili ziyaretlerde bulundu.

Prof. Dr. YALÇIN yaptığı ziyaretler vesilesiyle “oldukça sıcak ve samimi geçen görüşmelerden çok memnun ayrıldığını” ifade etti. YALÇIN; “Karapınar insanımızın güler yüzlü ve misafirperver özelliğinin de kendisini çok etkilediğini” bildirdi. Prof. Dr. YALÇIN kendisinin uzmanlık alanı Veteriner Hekim olması sebebiyle; Karapınar'ın her geçen gün gelişen “Tarım ve Hayvancılık” yönüne özellikle dikkat çekti. Bunun yanında; önümüzdeki yıllarda Karapınar ilçemizin Türkiye’nin en önemli ENERJİ üssü olma yolunda ilerlemesi sebebiyle, MYO bünyesinde “Yenilenebilir Enerji Kaynağı” ile ilgili bazı bölümlerin açılması hususunda hemen hazırlıklara başlandığını bildirdi. 

Ayrıca önemi gün geçtikçe daha da artan “Pet ve Deney Hayvanları ile Harita ve Kadastro Bölümü” gibi bazı “özgün ve popüler” programların da açılması için ilgili girişimlere başlanacağını söyledi. Bunlara paralel olarak; MYO bünyesindeki yaklaşık 750 öğrenci kapasitesinin de hızla artacağını umduğunu sözlerine ekleyen YALÇIN, “bu durumun Karapınar’ın ilçe ekonomisi ve sosyal yaşamlarına çok önemli katkılar sağlayacağına inandığını” bildirdi.

Prof. Dr. YALÇIN, diğer yandan MYO’nun yeni binasının ihalesinin yapıldığını ve inşallah gelecek sene bu zamanlarda açılacağını ifade etti. Aynı zamanda mevcut okul bünyesindeki ilgili bakım ve onarım çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi. Ayrıca okul bünyesinin daha profesyonel bir eğitim kadrosuyla da güçlendirileceğini ifade eden YALÇIN; “gerek TÜBİTAK ve AB projeleriyle, gerekse de akademik bilimsel toplantı faaliyetleri hazırlayarak, Karapınar ilçemize dışarıdan uzman öğretim üyelerinin de önemli katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti.

“Karapınar ilçemizde ileride karşılaşabileceğimiz muhtemel bazı sorunların aşılması için de; toplumu oluşturan ilgili kurum ve kuruluşlarla iyi diyaloglar kurmaya ve ortak çalışmalar yapmaya özellikle özen göstereceğini” ifade eden YALÇIN; “şimdiye kadar Karapınar MYO’a önemli katkılar sağlayan herkese de ayrıca çok teşekkür ettiğini” sözlerine ekledi.

Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak, S.Ü. Karapınar Aydoğanlar MYO Müdürlüğüne yeni atanan Prof.Dr. Hakan Yalçın’ın kısa süre içerisinde makamının hakkını vermek için çalışmalarına hızlı bir şekilde başlaması ve yetkililerimizle güzel bir diyalog kurup ve uyum içerisinde çalışan MYO Müdürümüz Yalçın’a görevinde sağlık ve sıhhat içerisinde üstün başarılar dileriz.