Karapınar’da meydana gelen ilginç trafik kazasında faciadan dönüldü. Konya-Ereğli istikametinde seyir halindeki TIR’ın şoförü direksiyon hâkimiyetini kaybederek Karapınar Otogarı bahçesine girdi. Tır az daha faciaya yol açıyordu.


Hamza Vural’ın kullandığı Kargo Yüklü 42 HJ 743 Plakalı TIR, Karayolunun orta refüjündeki elektrik direğine çarpıp, orta refüjü atlattıktan sonra karşı şeride geçip, belediyeye ait çöp konteynırlarını da ezen TIR otogar duvarından içeriye girdi. Otogardaki taksi kulübesini yerle bir eden Tır 2 otomobilde de maddi zarara yol açtı. Tam bu sırada dışarıdaki gürültüyü duyan taksi durağındaki nöbetçi Şoför Mustafa Gümüş kendisini dışarı attıktan sonra korku dolu dakikalara şahit oldu.


Kazaya sebep olan TIR, taksi durağında Mustafa Gümüş’e ait 42 L 9959 plakalı otomobil ile yine otogar bahçesinde park halinde ki 2 Nolu Sağlık Ocağında görevli Doktor’a ait 42 DR 166 plakalı otomobillere de çarparak maddi zarara sebebiyet verdi.


Kazada canını zor kurtaran Taksi Şoförü Mustafa Gümüş,” Taksi kulübesinde oturuyordum. Bir gürültü duydum. Dışarı baktığımda büyük bir TIR’ın refüjden atlayıp taksi kulübesine doığru geldiğini gördüm. Kendimi kulübeden bir anda dışarı attım. Bir kaç saniye sonrada içerisinde bulunduğum taksi durağı ortadan kayboldu. Canımı kurtardığıma şükrediyorum” dedi.


Kazadan sonra Taksi durağına ait eşyalar çevreye saçılırken, ölen ya da yaralananın olmaması sevindiriciydi.


Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.