Konuyla İlgili açıklama yapan Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Akif Özenli " Osmanlı kültürünü ve Osmanlıcayı bilmeden toplumun köklerine inmenin mümkün olamayacağını düşünüyoruz.

Özenli,”Atalarımız ile bu şekilde köprü olmayı hedefliyoruz. Milli kültürün en önemli kaynaklarını teşkil eden kütüphaneler, arşivler ile diğer şahıs ve kurumlarda mevcut olan Osmanlıca basma ve yazma eserleri okuyup anlayacak, bu eserlerdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanacak ve bunları kültür hayatına kazandıracak bireylerin yetiştirilmesi gerekir. İlk defa açtığımız bu kursumuz daha sonra da açılarak toplumumuzda Osmanlıcayı bilen insanlarımızın çoğalmasını hedefliyoruz. 

Ayrıca kurslar sayesinde vatandaşların geçmişiyle, milli ve manevi değerlerini öğrenip, aktarma becerisine sahip olması,  gerek Osmanlıca öğrenimi gerekse Kur'an okumasını daha da kolaylaştıracaktır” diye konuştu.

Kursa 15 kişinin katıldığını söyleyen Özenli,” 64 saat sürecek olan kursumuzun öğreticiliğini Yusuf Karagöz yapıyor. Kursu başarıyla bitirenlere sertifika verilecek” dedi.