Açılış konuşmasını yapan Orman Bölge Müdürü Cafer Bal “Bugün Türkiye’nin en kurak bölgesinde fidan dikim yapıldığını belirterek,”. Çölleşme ve kurak iklim bölgelerinde arazinin yağış alma kapasitesinin azalması ve bitki örtüsünün tahrip olması sonucu toprağın susuzlaşması ve çoraklaşmasıdır. Bulunduğumuz bölge yağışın en düşük olduğu bölgemizdir. Bölgemizde çölleşme ile mücadelemiz yıllardır devam etmektedir. Orman Bölge Müdürlüğü olarak çölleşme bölgelerine uygun fidanlar ekerek mücadele çalışmalarına devam ediyoruz. Bugün bu alanda 7500 adet alıç fidanımızı toprakla buluşturacağız. Alıç kuraklığa dayanıklı bir bitki. Gelecek dönemlerde de inşallah bu bölgemizde alış ormanlarımız oluşacak ” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka “İlçemiz kuraklıktan en fazla etkilenen nerdeyse bir çöl iklimine denk gelen az yağışa sahip olan bir yer olduğunu belirtti.   1950 yıllarda dahi aynı rüzgâr erozyonunun yaşandığı hatta bu ilçe buradan taşıyalım diye gündeme gelen sonra o dönemin kaymakam ve akil insanlarının Toprak Su ve Araştırma Enstitüsü’nün olduğu erozyonunu önleme çabasıyla insan eliyle erozyonun önlendiği ve Türkiye de hatta dünya da ilk uygulaması alanın olduğu Karapınar’da ağaçlandırma çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Yaka şunları ifade etti: “ İşte 1950 li yıllarda Konya-Karapınar yolunun trafiğe kapandığı günleri yaşadı. Son yıllardaki yağışların azalması ve yer altı sularının çekilmesiyle birlikte tekrar aynı gündem zuhur etmeye başladı. Hatırlarsanız birkaç hafta önce esen şiddetli lodosla aynı durumları sanki tekrar yaşamış duruma geldik. Bu durumlardan kurtulmak için su rejimin oluşturulması ve çiftçilerimizin su kullanımında bilinçlendirme çalışmalarının yapılması, sulu tarımla rüzgârın önlenmesine bizde fidan dikerek buna katkıda bulunuyoruz. Bundan sonraki süreçlerde de ağacın dikilmesiyle birlikte bakılması ve sulanması, zarar verecek unsurlardan da korunması hepimizin görevi. Alıç bir endüstriyel bir bitki olarak geliri olan bir aromatik bitkidir. Alıç ve diğer ürün getirilen fidanların dikilmesiyle beraber yeşil alana ağaç sayısına ulaşacağımızı tahmin ediyorum. Bu hususta da Karapınar Belediyesi olarak da desteğimizi her zaman sürdürdüğümüzü ifade ediyorum”

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez “Bizim medeniyetimiz Yarın Kıyamet kopacak olacağını bilseniz bile bugün elinizdeki olan ağacı dikiniz tavsiyesinde bulunur. Artık hepimiz şunu görüyoruz ki dünya ısınıyor, iklim değişiyor ve gelecek açısından hepimize dünya zorlukların bir dünyası olma işareti veriyor. O nedenle bizler yarın daha büyük tehlikeler, sıkıntılar, yoksulluklar yaşamamak için iklim değişikliği ile ilgili mücadelemizi hemen bugün devam ettirmemiz gerekiyor. O nedenle bu yolculuğa çıkan buna emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Programa AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Mura Belediye Başkanı Mehmet Yaka, , Orman Bölge Müdürü Cafer Bal, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, vatandaşlar katıldı.

Daha sonra 7 bin 500 adet Alıç fidanı toprakla buluştu.