Programa, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, Belediye Başkan Yrd. Emre Özsoy, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sam Sağdıç, Şube Müdürleri Mustafa Uysal, Arif Yayla, Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı.

 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program İlçemiz Milli Eğitim Müdürlüğünün Eğitime verilen destekler konulu slâyt gösterimi  ile başladı.

Selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Belediye Başkanı  Mehmet Yaka “ MEB Yardımcısı Orhan Erdem’in Milletvekilliği döneminde olsun M.E. B yardımcılığında olsun her zaman kendisini yanımızda hissettik. Bakan Yardımcımız Orhan Erdem’in büyük gayretleri ile İlçemiz tarihinde görülmemiş Öğretmen atamaları gerçekleştirildi. Tarım ve Hayvancılıkta söz sahibi olan ilçemiz Enerji ile kendisini gündeme getirdi. Eğitimde ulaşabildiği en yüksek maksimum noktalara ulaştı. Bu önemli hassasiyetten dolayı Sayın Bakan Yardımcımız Orhan Erdem’e teşekkür ediyorum. Başkan Yaka konuşmalarını şöyle sürdürdü. 2 yıl içerisinde toplamda yapılan 152 dersliğin 72 adedi dernekler ve hayırseverler tarafından yapıldı. Hükümetimizin son yıllarda derslik sayısının arttırılmasında ciddi şekilde katkıları oldu. Dernekler ve Hayırseverlerin Eğitime gönül vermeleri katkıda bulunmaları devletimiz ve vatandaşlarımız işbirliği ile fayda sağlamalarından dolayı Gitaş Gıda A.Ş sahibi Yaşar Aydoğan’a ve geçtiğimiz günlerde Konya Valiliğinde protokolü imzalanan Eğitime %100 destekli yapılacak olan ve 16 derslikli Okul için hayırsever Tahsin Görgülü’ye çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesinin ilçemizde gerçekleştirdiği KOMEK, Medeniyet Okulu, ASEM gibi çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Programa teşriflerinden dolayı Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Orhan Erdem’e ve katılımcı Öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.”dedi   

Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Orhan Erdem ise Karapınar’a “Öğretmenlerimizle buluşup onlarla hasbihal edip yatırımları yerinde incelemek için geldiklerini belirtti. Bu dönemde Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan’la birlikte çok güzel bir diyalog içerisinde ilçeye Eğitim hizmeti için ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Karapınar’ın son zamanlarda enerji yatırımında gelişme sağladığını, Türkiye’nin yatırımda güzide ilçelerinden biri olduğunu ifade etti. Tarım ve Hayvancılığın yanı sıra Ziraat’te çok ciddi derecede mesafe kat etti.  Karapınar’ın Enerji alanında ve yeni gelişmelerle birlikte çok verimli bir ilçe olduğunu söyledi. Bunların yanında Eğitimde de Karapınar’a gereken önemi verdiklerini belirtti. Öğretmen sayılarının son üç yılda 306, son beş yılda ise 391 Öğretmen atayarak bu büyük ölçüdeki açığı kapattıklarını belirtti.

MEB  Yardımcısı Orhan Erdem, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ile ilçemizde yapılan yeni İlçe Emniyet Müdürlüğü binasını gezerek hayırlı olsun temennisinde bulundular. Okul yatırımları   ve inşaatı devam eden hayırseverlerin  yaptırdığı okul binalarını yerinde incelediler

Son olarak Mimar Sinan Eğitim Kurumları yöneticileri tarafından Hoşgörü Restorantta verilen akşam yemeği ile toplantı sona erdi. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem İlçemizden memnun bir şekilde ayrıldı.