Her toplumun kendine özgü geçmişten günümüze taşıdığı örf, adet, gelenek ve görenekleri vardır,

Karapınar ve çevresinde de çeşitli konularda geleneksel bir takım uygulamaları devam ettirmektedir.

Nişanlandıktan sonra Karapınar’ın örf, adet, gelenek, göreneklerinden olan dürü ve bohçaların yeni nişanlanan Nedim oğlu Karapınar Belediyespor Antrenörü Fatih Danışık’ın evlerinden kız evine gönderilecek olan çeyizlerin, bohçaların sergilendiği, konu komşu tarafından bakılmaya gelindikten sonra aydınlık atıldığı görüldü.

Erkek ve kız anne ve babaları evlenecek oğlu, gelin olacak kızları varsa zaten 10,12 yaşlarında çeyiz ve bohçaları tedarik edilmeye başlanmaktadır.

Nişanlanan Fatih Danışık’ın evinden kız evine gönderilecek olan çeyiz ve bohçalarda bakın neler var; Nevresim ve yatık takımı, pike takımı, 13 el örgü çorap, el örgü 22 patik, 3 ad. El görgü kazak, 7 avlu, 20 Ad. başörtü, 6 ad. Şal, Bornoz takımı, 3 namaz seccadesi, iç çamaşırlar, makyaj takımı, 2 takım elbise, 4 Ad. Gömlek, 3 tiftik el örgü yelek, altın seti, 2 adet kalın bilezik, tek taş yüzük, kol saati, Ayakkabı, terlik, bakır işlemeli güğum, tabak ve çanaklar, gümüş tepsi, hacı tasları, porselen yemek takımları, çelik tencere takımları, borcam yemek takımı, vazo, kâseler vs. çeşitli hediyeler.

Gelin kızın babasına Takım elbise, gömlek, çorap, namaz seccadesi, annesine şalvar, kazak, başörtü, patik, çorap, namaz seccadesi, gelin kızın üç kardeşine gömlek ve çeşitli gönüllülük gibi hediyelerin gönderildiği görüldü.

Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak, Karapınar’ın bu güzel örf, adet, gelenek ve göreneklerinin ömür boyu yaşatılmasını ve evlenecek olan gençlere bir ömür boyu mutluluklar dileriz.