Açılışa İlçe Kaymakamı Oğuz Murat Cem Kop İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, SÜ Karapınar MYO müdürü Öğr Görevlisi Naim Çağlar Diri, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ,İlçe Milli Eğitim Müdür İbrahim Önal, AK Parti İlçe başkanı Yusuf Zengin, MHP ilçe Başkanı Ercan Alp, STK başkanları  ile diğer davetliler katıldı.
Kütüphaneyi gezen heyet öğrencilerle sohbet edip yetkililerden bilgi aldı
Belediye Başkanı Mehmet Yaka, belediye hizmetlerinin yanında eğitime de önem verdiklerini kaydederek, Bu önemli hizmetin gerçekleştirilmesinden mutluluk duyuyoruz. İlçemize hayırlı olsun" dedi.
KOP başkanı  Kop İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, Bölgede 8 ilde faaliyet yaptıklarını ve 89 ilçe olduğunu kaydetti. Şahin, 4.5 milyonun yaşadığı bir alana hizmet veriyoruz. İnsan nüfusunun  çoğunun tarımda çalıştığı bir bölgedeyiz. Bölgenin kalkınması için tarım sulama olmak üzere bakanlığın bize verdiği destekler kapsamındaki alanda desteklerimizi sürdürüyoruz. Bunların yanında eğitim kültür sosyal alanlarda  toplumun herkesimi ilgilendiren alanlarda da hizmetlerimiz sürdürüyoruz. Bu açılışımız çocuklarımızın geleceğini daha iyi geleceğe taşımak adına önemli kılmaktadır. " KOP okuyor projesi" kapsamında desteklediğimiz  bir proje. Bunları önemsiyor, geleceğimize vereceği  değer çok önemlidir. Ülkemizin geleceği açısından  eğitime yapılan yatırımlar önemlidir. Okul öncesi alacağı eğitim  burada tohum  olarak atılacaktır. Bu güzel  mekanda kaliteli zaman getireceklerdir. Kaliteli eğitimin başlangıcı bu eğitim yuvalarıdır. Karapınar'a şu ana kadar çeşitli alanlarda 30 milyon lira yatırımda bulunduk " dedi.
İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat  ise "İlçemizde 11 bin civarında öğrencimiz okullarımızda  eğitim görüyor. İlçemizdeki  eğitime yapılan  bu önemli hizmet  ülkemize  ve Konya'mıza katkı yapacaktır. Eğitimin en üst seviyelere çıkması için gayret gösteriyoruz. Eğitim alanında yapılan bu hizmetin ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, bu hizmetin öğrencilerimize kazandırılmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Kütüphaneyi gezen heyet öğrencilerle sohbet edip yetkililerden bilgi aldı.
Öğrenciler için birde trafik parkı bulunuyor. Öğrenciler bu parkta  Karapınar Belediyesinin hediye ettiği arabalarla trafik kurallarını öğreniyor.