Kutlama programına, İlçe Kaymakamı Mustafa Karaca, Garnizon Komutanı Topçu Albay Oğuz Osman Cantürk ve Eşi, Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve Eşi, MYO Müdür V. Murat Çiftçi, İlçe Milli Eğitim Md. Sami Sağdıç, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Yürekli, Malmüdürü Zeki Kabdan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Uğur Bayram, Mustafa Uysal, Kuruluş ve Oda Başkanları, daire amirleri, okul müdürleri ve öğretmenler ile basın mensupları katıldılar. 24 Kasım 2015 Salı günü saat 10.30'da Edebiyat Öğretmeni Atila Belgemen sunuculuğunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç tarafından Atatürk Anıtına Çelenk sunumu ve ardından tören komutanı Beden Eğitim Öğretmeni Selda Bayrak komutu ile bir dakikalık Saygı Duruşu ve ardından Müzik Öğretmeni Ayşenur Begüm Başbuğ eşliğinde İstiklal Marşı okundu,
24 Kasım 2015 Salı Günü Saat 11.00'de Karapınar Kültür Merkezinde bütün katılımcıların iştiraki ile devam eden program yine aynı kişilerin sunuculuğunda Bir Dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı katılımcılarla birlikte okundu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç konuşmasında," Sayın Kaymakamım, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Belediye Başkanım, Kıymetli Misafirler, Saygı Değer Öğretmenlerim ve değerli Basın Mensupları, Varlığı ile bizleri heyecanlandıran bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. 24 Kasım Öğretmenler Gününe hepiniz hoş geldiniz. Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün bütün öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden, toplumun sürekli önünde giden gönül eridir. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Öğrenciler onu arar ve sorar. en çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir.
Bugün hep beraber daha çok mutluyuz. Yıllardır, sayısal olarak eksikliğini hissettiğimiz öğretmenlerimize kavuşmanın sevincini içerisindeyiz. Bugün bütün branşlarda bu kadro ile ilçemize hizmet vermenin ve öğrencilerimizi geleceğe hazırlamanın heyecanını yaşıyoruz.
Emekli olmuş ve halen mesleğini özveri ile ifa eden, izi silinmeyen anıların yazarı bütün öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Gününü bir kez daha kutlar, onlara yaşamları boyunca başarı, sağlık ve mutluluklar diliyorum."dedi
Edebiyat Öğretmeni Erdem Dağ "Öğrenciye Mektup" adlı yazıyı içtenlikle ve çok güzel okudu. Aday Öğretmenler adına Türkçe Öğretmeni Ezgi Baykurt çok güzel bir konuşma yaptı. 2015-2016 Eğitim-Öğretiminde göreve başlayan Aday Öğretmenler yemin ettiler.
Okullarındaki gayretli ve başarılı çalışmalarından dolayı öğretmenlerden Ferdağ Seyrani Karabacak, Serap Özdemir, Yusuf Koçyiğit, Yusuf Ali Duru, Hatice Atik, Hasan Yeşil, Oğuzhan Yaşar, Akile Taşkın, Bayram Bedir, Nilüfer Argun, Gamze Sezer, Remziye Kör, Derya Özaydın, Şerafettin Ataç, Kemal Cantrük, Sema Selçik, Ahmet Gedik, Hülya Kılıçarslan, Tuğba Alaslan, Müdür Ali Cesur, Md.Yrd. Tahsin Okumuş başarı belgeleri, Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, MYO Md.V., İlçe Milli Eğit.Md. İlçe Emniyet Müdürü,İlçe Jandarma Komutanı tarafından tebrik edilerek takdim edildi.
Sunucu Atila Belgemen, Karapınar İmam Hatip Orta Okulu Öğrencilerimizden Mustafa Çayan bugün sabaha karşı geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmiştir. Ailesine, öğretmenlerine ve de camiamıza başsağlığı diliyorum. Bu nedenle programımızda yer alan müzik dinletisi iptal edilmiştir. dedi
Program, giriş salonundaki pasta ve meşrubat ikramı ile başarılı bir şekilde sona erdi.