2012-2013 Eğtim-Öğretim yılı sonunda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini ve Şube Müdürü Sami Sağdıç okulları gezerek bazı okullarda karne törenine katıldılar.

Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 8. sınıflar arasında 03.05.2013 tarihinde düzenlenen Matematik Bilim Sınavında dereceye girerek birinci olan Mustafa Şener Ortaokulu 8/A sınıfı öğrencisi Nurdan Orman’a, İkinci olan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 8/B sınıfı Öğrencisi Uğur Ergen, Üçüncü olan Ticaret Borsası Ortaokulu 8/B sınıfı öğrencisi Elif Sarıbuğa ve Cumhuriyet Ortaokulu 8/C sınıfı öğrencisi Ersin Emre Gürbüz’e teşekkür belgeleri karne dağıtım töreninde İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sami Sağdıç tarafından öğrenciler tebrik edilerek verildi.

Karne dağıtım törenine; Okulların Müdürleri, Öğretmenler, Öğrencilerden başka Öğrenci velilerinin de okullarına gelerek çocuklarının karne törenini izlediler.

Bazı okulların karne dağıtım törenlerinde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini “ 2012–2013 Öğretim yılı yaz tatili 14 Haziran 2013 günü yani bugün öğrencilerimiz karnelerini almaları ile başlamış bulunmaktadır. Öğretim yılı boyunca çocuklarımızı her yönden destekleyerek onların mutlu ve sağlıklı bir öğretim yılı geçirmesi için gayret gösteren okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimizin anne ve babalarına bu özverili desteklerinden dolayı teşekkür ederim diyen Müdür Kini,

Eğitim aslında çocuklarımızın okula ilk başladıkları andan itibaren “ Yaşama Sanatını Öğrenmelerini Sağlama” düşüncesinin işlenmesidir. Bu nedenle karnesinde zayıfı olsa bile çocuklarımıza olumlu davranılmalı onların kendilerini DEĞERSİZ HİSSETMELERİNE meydan verilmemelidir. Bir çocuğa yapılabilecek en büyük hata ya da kötülük onu sözle eleştirmektir. Çocuk gözüyle bakıldığında büyüklerin çocuğa yönelik her olumsuz eleştirisi çocuğun ruh sağlığına yapılan bir saldırı olarak algılanır. Çocuğu bunalıma itibelir. Karnesinde zayıfı olan öğrencilerimize bilhassa moral, destek vermek bu aşamada en önemli ve ihtiyaç duyulan veli yaklaşımıdır. Çocuğumuzun sizin nazarınızdaki kıymeti, aldığı notlarla değil onun kişiliği ve kendi özelliğinin ve varlığının sizdeki anlamı ile ilgili olması yönünde olmalıdır. Ancak bu yaklaşımla onlara şahsiyet kazandırabiliriz. Mutlu ve dengeli bir kişilik kazanmaları için anne ve babalardan bu anlamda destek görmeleri gerektiğini unutmamalıdır. Her anne- babanın bu yaklaşımı göstereceğine inanıyoruz. Çünkü her anne-baba çocuğunu sever. Öyle ise “Seviyorsan Göster” ilkesine uyma zamanının bilhassa karne aldıkları zaman olduğunu göz ardı etmemeli.

Çocuklarımız en aziz, en sevgili, en kıymetli varlıklarımız, bizim hayattaki zenginliğimizdir. Tüm Öğrencilerimizin ve Öğretmenlerimizin aileleri ile birlikte mutlu ve huzurlu bir yaz tatili geçirmelerini dilerken, Öğrencilerimizin de yaz tatilinde bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum”dedi

14.06.2013 tarihinde yaz tatiline giren öğrenciler 16 Eylül 2013 tarihinde tekrar Eğitim ve Öğretime başlayacaklardır.

Karne dağıtım törenine