Öğrenciler, Öğretmenleri ile birlikte bütün bir yılın yorgunluğunu 100.Yıl Atatürk Parkı, Kurtay Tesislerinde piknik yaparak dinleniyorlar.

100. Yıl Atatürk Parkı, Kurtay Tesislerine girdiğimizde parkın dört bir yanında okulların Öğretmen ve Öğrenciler ile anne ve babaları görülmektedir.

Karapınar Lisesi, Sultaniye Anaokulu, Toki Yavuz Selim İlköğretim ve Ortaöğretim ve diğer okulların öğrencileri zaman buldukça parka gelerek 2012–2013 yılının Eğitim ve Öğretim yorgunluğunu üzerlerinden atmak için burada dinlendiklerini ve oyunlar oynadıklarını, piknik için getirdikleri yiyecek ve içecekleri arkadaşları ile paylaştıklarını belirttiler.

Sultaniye Anaokulu Öğretmenlerinden Berrin Başbuğu ve Hacer Pala ile yaptığımız söyleşi de şunları söylediler.” Yılsonu yaklaşırken minik eller ve kelebekler sınıfı velileri ile buluşarak veda pikniği yapmak için bu güzide parka geldik. Yeşillikler içiresinde öğrencilerimiz doyasıya eğlenerek yorgunluklarını üzerlerinden attılar. Öğrencilerimizin velileri de bu pikniğimize eşlik etmektedirler. Öğrencilerimiz ve öğrenci velileri arasında kaynaşma ve dayanışma örneği sergilenmektedir. Çocuklarımız aileleri ile birlikte vakit geçirip, çeşitli oyunlar oynamaktadırlar. Ayrıca Öğrencilerimizde çevrenin temiz tutulması, korunması, ağaç sevgisi konusunda bilinçlenme ve gelişen hassasiyet gelecek adına umut vericidir. Temiz bir çevre, yaşanabilir bir dünya ve yeşil bir Türkiye ve içerisinde Karapınar olması için bu bilinç öğrencilerimize yaşayarak verilmektedir. Tüm insanların barış ve huzur içinde, çevrenin ve doğanın korunduğu bir dünya da yaşamanın ne kadar güzel olduğunu da belirtmeden geçemeyeciğiz. İlçemizdeki bu güzide parkı kuran ve bakımını yapan Belediye Başkanlığına, Kurtay tesisleri işletmecisi Ramazan Kurtay ve ekibine göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı da ayrıca teşekkür ediyoruz”dediler.