Webinar yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda salgın sebebiyle üyelerimizin yaşadıkları yerel ve sektörelsorunlar  istişare edildi. Tarım, gıda, lojistik, zincir marketler, hammadde sorunu, hibe ve destekler ana gündem konuları oldu.

Toplantıda söz alan Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusoy, Bölgemizde ve İlçemizdeki Tarım ve Hayvancılıkla ilgili Borsa üyelerinin ve üreticilerimizin Sorunlarını aşağıdaki başlıklar halinde dile getirdi.

"1- Covid-19 Sürecinde restaurant ve lokantaların kapalı olmasından dolayı ağır kilolu Küçükbaş hayvanların satışı tamamen durmuş olduğundan,bu hayvanların Et Balık Kurumu tarafından değerlendirilmesi gerektiği.

2- Covid-19 Sürecinde aşırı derecede fiyatları artan Gübre-Yem-İlaç-Elektrik-Yakıt giderleri üyelerimizi ve üreticilerimizi çok zor durumda bıraktığı için girdi maliyetlerinin düşürülmesi gerektiği.

3- Üyelerimize daha önce sağlanmış olan Nefes Kredisi gibi,Ziraat Bankası ve Halk Bankası tedarik zinciri gibi desteklerin yanı sıra sıfır faizli kredi verilerek bu süreçte çok zor durumda olan üyelerimizin biraz daha rahat nefes almaları sağlanmalıdır."