Obruğun, Mustafa Aşıroğlu mirasçılarına ait tarla üzerinde meydana geldiği, 2009 yılından beri tarlayı ekip biçen Mustafa Şenses’e ait buğday ekili tarlada 1 hafta önce meydana geldiği tahmin ediliyor.

 3 yıldır Tarlayı ekip sürerek buğday eken Mustafa Şenses, buğday hasadını yapmak üzere biçerdöverin tarlaya geldiğini belirterek,” Biçerdöver kullanan kişi aniden durarak tarlanın içerisinde çukur gördüğünü belirterek yanımıza geldi. Koşarak o bölgeye gittiğimizde tarlada obruk oluştuğunu gördük. Obruğun hasattan birkaç gün önce meydana geldiğini tahmin ediyoruz. Obruğun oluştuğu yere biçerdöver can güvenliği sebebi ile yaklaşamadı ve obruk yanında kalan buğdayları hasat etmedi. Bu alan yaklaşık 1 dekarlık bölgeyi kapsıyor” Dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Duran Karagöz, tarla çevresinin tel ile çevrileceğini ve obruk çevresine can ve mal güvenliği sebebi ile yaklaşılmamasını sağlayacaklarını kaydetti.

Karagöz, bölgede bu çapta obrukların belli aralıklarla oluştuğunu belirterek,” En son olarak Seyit Hacı bölgesinde 20011 yılında meydana gelmişti” dedi.