Kooperatifin 2016 yılı olağan genel kurul toplantısı 29 Haziran 2017 tarihinde Perşembe günü saat 10.30’da kooperatifin salonunda yapıldı.

Kooperatif genel kurul toplantısına, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Bakanlık temsilcisi olarak Konya Ticaret İl Müdürlüğünde görevli Ahmet Ergülcan ile Sait Badem,Sivil Toplum örgütü başkan ve temsilcileri ile üyeler katıldı.

Olağan Genel Kurul toplantısının divan başkanlığına, Cuma Yaman, Üyeliklere Tuncay Kesik ile Mustafa Şenol Acar seçildi.

Atatürk ve Şehitlerimiz için saygı duruşu ve gündemde bulunan 2016 yılı yönetim kurulu faaliyet raporunun, bilanço ve gelir gider tablosunun, denetim kurulu raporunun okunması, hesapların ve raporların görüşülmesi, onaylanması, yönetim ve denetim kurullarının ayrı ayrı ibra edilmesi, çalışma genel esasları yönetmeliğinin aynen onaylanması, ana sözleşmenin 10. Maddesinin tadil tasarısında belirtilen şekilde değiştirilmesi genel kurul onayına sunuldu. 2017 yılı taslak bütçesinin görüşülmesi, başkan maaşı ve huzur hakları ile yollukların tespiti, üyelere, resmi kurum ve kuruluşlara karşılıksız yapılacak yardımların belirlenmesi hususları görüşülerek karara bağlandı. Dilek ve kapanış oy birliği ile kabul edildi.

Gizli oyla yapılan seçimde 364 üyeden 355 üye oy kullandı. Yapılan oy tasnifi sonucunda 183 oy Ahmet Nuri Emekli’ye, 172 Oy ise Halil Sak’a verildiği tespit edildi. Böylelikle Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanlığını Ahmet Nuri Emekli ve ekibi İsmet Atabek, Servet Yanıklı, Arif Mavi, Halil İbrahim Çorakçı kazandı.

Yeni başkan seçilen Ahmet Nuri Emekli şunları söyledi, Kooperatifimizin tüm sorunlarını biliyoruz, bu sorunları çözmek için elimizden gelenin en iyisini ekip olarak yapmaya çalışacağız. Temsilde adil olmak, hesap verebilmek için ben ve arkadaşlarım göreve talip olduk ve üyelerimizin teveccühleri sonucu Yönetim Kuruluna seçildik. Oy veren ve vermeyen tüm üyelerimize teşekkür ediyor. Üyelerimizin tamamına eşitlik içerisinde hizmet vereceğim, ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi