Olağan Genel Kurul toplantısına, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları ve Kooperatif Başkanlarından, Mustafa Zengin, Durmuş Üner, Abdullah Hakkı Şenyurt, Yaşar Bozu, Ahmet Kocatürk, Mehmet Tartan, ve Ahmet Nuri Emekli, Yönetim Kurulu Üyeleri, Karapınar Nakliyeciler Şoförler Taşıyıcılar Koop. Üyeleri ve diğer misafirler katıldı.

Ticaret İl Müdürlüğünden Bakanlık Temsileri, Sait Badem, Ali Dündar, Ahmet Ergülcan’ın nezaretinde yapılan genel kurulda, Divan Başkanlığına Fahrettin Kesik, Divan Üyeliklerine Adnan Okur ve Ziya Bozu oy birliği ile seçildiler.

Açılış konuşmasını yapan S.S.Karapınar Nak. Şof. Mot. Taş. Kooperatifi Başkanı Ahmet Nuri Emekli şunları söyledi,” Sayın Divan, Sayın Sivil Toplum Kuruluş Başkanlarım, Üyelerimiz ve misafirlerimiz. 2018 yılı Olağan Genel Kurul toplantımıza hoş geldiniz. 2018 yılı içerisinde Kooperatifimiz yoğun bir çalışma dönemini geride bırakmıştır. Kooperatifimiz ilçemizdeki konusuyla ilgili tüm nakliye işlerinde aktif faaliyetlerini sürdürmüştür. Buğday,mısır, patates, pancar ve TMO nakliyeleri kooperatifimizce gerçekleştirilmiştir. Yaptığımız tüm işlerden elde edilen hak edişler takip edilmiştir ve üyelerimize ödenmiştir, sayın üyelerimiz tüm işlerimizin ifasında gereken özen gösterilmiş ve üyelerimizin hak ve menfaatleri korunmuştur. Önümüzde ki dönemde de bütün üyelerimizin hakları korunacaktır. Geçen yıl yapılan genel kurulda kooperatifimize pancar yükleme makinesini kazandırarak bunun neticesinde çok yoğun bir çalışma sezonu geçirdik. Hem üyelerimize hem kooperatifimize ciddi gelir kaynağı oluşturduk ve bu elde edilen kaynağı çok verimli bir şekilde kullandık. Üyelerimize iş esnasında gereken mazot ve nakit desteğini sağlayarak hiçbir üyemizi mağdur etmediğimiz gibi vergi dairesi ve sigortaya olan borçlarımızı tamamen ödedik. Sizlerden aldığımız destekle önümüzdeki yıllarda da yatırımlarımıza yenilerini eklemeye devam ediyoruz. Kooperatifimizin arsa sınırında olan Karapınar Belediyesine ait eski soğuk hava deposu arsasını kooperatifimize kazandırdık. Şimdi ise İpekçi Mahallesinde bulunan Belediyeye ait 23.000 M2 lik arsayı kooperatifimize kamyon garajı olarak satın almak için Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve Karapınar Belediyesi ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Yeni bir pancar yükleme makinesi almak için görüşmelerimiz olumlu yönde devam etmektedir diyen Emekli, bizim üyelerimizden beklentimiz Kooperatifimiz menfaatleri doğrultusunda birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleri ve bizi desteklemeleridir. Yönetim Kurulu olarak güçlü ve emin adımlarla ilerlemekteyiz. Hepinize saygılar sunarım.”dedi

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Toplantıda diğer gündem maddelerine geçilerek, Yönetim Kurulu Faaliyet raporu, Blanço ve gelir gider tablosu, Denetim Kurulu raporu okunup, hesapların ve raporların görüşülmesi yapılarak başka söz isteyen olup olmadığı sorulup oy birliği ile kabul edildi. Çalışma ve Genel Esaslar Yönetmeliği görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Kooperatif, S.S. Anadolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifleri Birliği üyesi olduğundan dolayı Yıllık Olağan Genel Kurulun 30226 notu tebliğ hükümlerine göre 2019-2020-2021 yılları Olağan Genel Kurullarının birleştirilerek üç yılda bir yapılması görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 2019-2020-2021 yılı taslak bütçesinin görüşülmesi, Başkan maaşı ve huzur hakları ile yollukların tespiti, üyelerimize, resmi kurum ve kuruluşlara karşılıksız yapılacak yardımlar görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı. Üyesi olduğu S.S. Anadolu Motorlu Taş. Kop. Birliğine Birlik temsilcisi olarak Ahmet Nuri Emekli, Servet Yanıklı, Arif Mavi, Halil İbrahim Çorakçı Asil, Uğur Çakmak, Ali Şimşekli, Abdulbaki Öğür, Yusuf Cingöz yedek üye olarak oy birliği ile kabul edildi. S.S. Karapınar Nakliyeciler Şof. Mot. Taşıyıcılar Koop. Yönetim Kurulu Asil Üyeliklere; Ahmet Nuri Emekli, Servet Yanıklı, Arif Mavi, Halil İbrahim Çorakcı, Uğur Çakmak, Y.K.Yedek Üyeliklere; Abdullah Çelen, Muhammet Aşkın, İlhami Karagöz, Mehmet Öztoprak, İsmail Kanaç oy birliği ile seçildiler. Denetim Kurulu Asil Üyeliklere; Ali Şimşekli, Abdülbaki Öğür, Yusuf Cingöz, Denetim Kurulu Yedek Üyeliklere; Mustafa Çakan, Veli Keskin, Hasan Güçlü oy birliği ile seçildiler. Dilek ve temenniler ile Olağan Genel Kurul toplantısı sona erdi.