Karapınar’da bulunan Osman Büyüksırıtoğlu’na ait. çölde vaha” diye adlandırılan yerleşim yerini gezen  öğrenciler bölgeye  adeta hayran kaldılar.
Yeşillikler içerisindeki arazide kuş türleri başta olmak üzere çok sayıda hayvana da  yer aldığı 25 bin  dekarlık  alanda öğrenciler keyifli dakikalar yaşadı..  
Öğrencilerden Ramazan Akkuzu, İlk gördüğümüzde kum ocağına niye geldik diye birbirimize  sorduk.Ama içine girdiğimizde  muhteşem bir ye ile karşılaştık.İnsan istedikten sonra neler yapılabileceğini burada gördük.Bizler için  çok güzel bir gezi oldu.Herkese teşekkür ederim” dedi.
Yeşilay Karapınar Şube Başkanı Erhan Uysal,” Öğrencilerimize hem çevremizi tanıtmak hem de onlara faaliyetlerimizi göstermek adına  güzel  bir  çevre tanıma gezisi  oldu.Gezimin düzenlemesinde katkısı olan Okul Müdürü Naim Çağlar Diri,Otobüs katkıları ile Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve Konya Büyükşehir Belediyesine ayrıca bizleri ağırlayan Osman Büyüksırıtoğlu’na teşekkür ederim.Bu  faaliyetlerimizi çeşitli alanlarda devam edecek” dedi.