Karapınar İlçe Müftülüğünce Karapınar Belediyesine ait Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.
Düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ali Ayhan Kıszıl, SÜAydoğanlar MYO Md. Vekili Murat Çiftçi, Belediye Başkan Yrd. Duran Karagöz, İlçe Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Orhan Özcan, İlçe Müftüsü Hüseyin Gün, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yaka, Kurum ve Kuruluş Başkanları ve amirleri ile çok sayıda davetlinin katıldığı program, Yeni Apak Camii İmam-Hatibi Ali İhsan Eryiğit'in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlçe Müftüsü Hüseyin Gün’ün açılış konuşmalarını yaptığı etkinlikte Müftü Gün günün anlam ve önemini beirten konuşmasında kardeşçe bir dünya kurmak, kardeşçe yaşayabilmek ve daima kardeş kalabilmek ümidiyle diyen Gün, 2012 Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İlçe Müftülüğümüz tarafından düzenlenen, Selçuklu Vaizi Muzaffer Dereli'nin Hz. Peygamber ve Kardeşlik Hukuku, Kardeşlik Ahlakı konulu konferansa ve Sedat Uçan'ın verdiği konsere katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı sunarım"dedi. Kutlu doğum sinevizyon gösteriminden sonra Konferansa konuşmacı olarak Selçuklu Vaizi Muzaffer Dereli katıldı. Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki temasının kardeşlik olduğunu hatırlatan Vaiz Dereli, Kardeşlik olgusunun Hz. Peygamber'i sevmekle bağlantılı olduğunu belirtti. Dereli, ''Efendimizin hayatını bir kez anlasaydık bütün sorunlarımız çözülürdü. O bizim rehberimiz, önderimiz, örnek alacağımız insandır. Onu anlamak hayatını bilmekten geçiyor” dedi. Dereli ayrıca Efendimizin hayatını anlatarak konferansa katılan Karapınar halkına duygu dolu anlar yaşattı.

Vaiz Dereli, “Birbirimiz arasındaki kardeşliğe önem vermemiz gerekir. Birbirinizin ayıp ve kusurunu araştırmayalım. Birbirinizin gıybetini yapmayalım. Gökler ve yer genişliğinde olan cennete girmek için birbirimizle yarışmayalım. Allah'ı ve Resul'ünü seviyorsanız, Allah Resul'ünü izleyin, Allah da sizi bağışlasın. Peygamber'in davranışlarını uygulayabiliyorsanız o zaman kurtuluşa ermişsiniz demektir. Allah'ı sevmek sözde olmaz, özde olur'' şeklinde konuştu.

Daha sonra, sahneye çıkan Sedat Uçan, ilahileriyle izleyicileri mest etti. Kutlu Doğum Haftası kapsamında gerçekleştirilen program da Konferans veren Selçuklu Vaizi Muzaffer Dereli'ye, Konserinde birbirinden güzel ilahileriyle katılımcılara hoşca vakit geçirten Sedat Uçan’a İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ali Ayhan Kızıl, Belediye Başkan Yrd. Duran Karagöz ve diğer katılımcılar tarafından plaket ve çiçek takdimi ile sona erdi.