TOBB Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada iş dünyası olarak kendilerine güvendiklerini belirterek, “Hedeflerimiz büyük. Türkiye sadece bölgesinin değil, dünyanın ekonomik devi olacak” dedi.​

Başarıya ulaştıracak esas gücün birlik ve beraberlikten geçtiğini bildiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Bu süreçte 4 ana meseleye odaklandık. İlk olarak Oda ve Borsalarımızın gücünü ve kapasitesini artırdık. Odaklandığımız ikinci konu, özel sektörümüzün yurtdışındaki lobisiydi. Eskiden kapısından dahi giremediğimiz küresel iş örgütlerinin tamamında artık söz sahibi olduk. Özel sektörümüzün çıkarlarını tüm dünyada savunan bir camia haline geldik. Üçüncü önceliğimiz, ülke meselelerinde inisiyatif almak oldu. Dördüncü olarak, Türkiye’nin zenginleşmesi için fikir ürettik, proje ürettik” dedi.

Seçimli genel kurulda TOBB Başkanı ve Yönetim Kurulu seçimlerinin yanı sıra TOBB bünyesinde görev yapacak kurul ve komisyonların da seçimi gerçekleştirildi.
Seçimler sonucunda Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kemal Sözen, TOBB Mevzuat Komisyonuna ikinci kez seçildi. Sözen, dört yıl boyunca komisyonda görev alacak. Başkan Sözen yapmış olduğu açıklamada; Tobb Mevzuat Komisyonu üyeliğine yeniden seçilerek, ilçemizin başkentteki iktisadi lobisinin temsilcisi olmaktan mutluluk duyuyorum. Almış olduğumuz bu sorumluluğu ilçemiz ve odamızın yararı için layıkıyla yerine getireceğiz. Bu süreçte bizlerin hep yanında yer alan, destek veren TOBB Başkanımız Sayın RifatHisarcıklıoğlu’na teşekkür ederim. Bu vesileyle Başkanımız RifatHisarcıklıoğlu’nu da Türk özel sektörünün kanuni temsilcisi olan TOBB’nin Başkanlığına bir kez daha seçilmiş olması dolayısıyla kutluyorum. Önümüzdeki dönemde yapacağı bütün çalışmalarda başarılarının devamını diliyorum” ifadelerinde bulundu.