İlçede berberlik mesleği ile uğraşan Haydar Ersoy, 37.yaşında muhtarlık görevini kazanarak şuanda da 25.yılını doldurdum. Cenab-ı Allah ömür verirse bu dönemle birlikte 30 yıl olacak. Türkiye’de sanırım benim gibi birkaç kişi çıkar” dedi.
     Muhtarlığa mahalle halkının isteği ile 37 yaşında muhtarlık görevine başladığını belirten Muhtar Ersoy, İlçe merkezinde dükkânım olunca mahallenin büyükleri beni muhtar olmamı istediler. “Çarşının içinde işyerin var. Herkes seni rahatlıkla bulur bu işi yap”deyince“hayır” diyemedim ve o gündür bugündür bu görevi yapmaya devam ettiğini ifade etti.
     Muhtarlığı uzun süre yapmasını halkın isteklerine cevap vermekle bağlantılı olduğunu kaydeden Ersoy,” Bu görevi yaparken çocukla çocuk, büyükle büyük olacaksınız. Kimseyi kırmamaya gayret ettim. Kendilerine en kısa zamanda ulaşarak işlerini yaptım. Kimi zaman işyerimi kapatarak halkımızın işlerini takip ettim. Vatandaş kendileri ile ilgilenmesini istiyorlar. Zaten onlara hizmet etmemiş olsam hem muhtarlığa seçmezler ve bu kadar uzun süre de muhtarlık yapamazdım. Devlet-vatandaş arasındaki köprü görevini de en iyi şekilde yerine getirdim. Her dönem rakip çıkıyor ama vatandaşımız bizlerden memnun olunca tercihini benden yana kullanıyor. 2bin 900 seçmene ulaşmak kolay değil” Ancak görevimi en iyi şekilde yaptığıma ve bundan sonra da yapacağıma inanıyorum” diye konuştu.