KGC ve Konya basını hakkında bilgi veren KGC Başkanvekili Lokman Koyuncuoğlu, “Konya basını olarak her zaman olduğu gibi bu dönemde de ilkeli, değerlerine bağlı yapımızı sürdürüyoruz. Milli ve manevi değerler söz konusu olduğunda buna tek ses olarak göğüs gerebiliyor ve değerlerimizi sonuna kadar savunuyoruz. Bu doğrultuda da oluşabilecek yanlış algıların önüne geçmek için çaba harcıyoruz. Sahip olduğumuz misyonun gereği olarak iyilikleri gösterip yaymaya çalışırken, kötülükleri de gösterip insanları bunlardan uzak tutmaya dönük uyarılarda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı. Konya İl Müftülüğü ile de ortak paydada buluşarak işbirliği içerisinde hareket etmek istediklerini dile getiren Koyuncuoğlu, “Eğitim konusu başta olmak üzere meslektaşlarımızın ve tüm halkımızın aydınlatılması gereken konularda işbirliği yapabileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Gazetecilerin yaptığı işin ne kadar önemli olduğunun farkında ve bilincinde olduklarına işaret eden Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge de, “Birlik ve beraberlik içerisinde olmanın ne kadar önemli olduğunu aslında dinimiz de bize güzel bir şekilde anlatıyor. Ben öncelikle bu birlikteliği sağlayan Konya Gazeteciler Cemiyeti’ni tebrik ediyor, hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum. Dinde de sahih bilgilerin korunmasının ve topluma aktarılarak hafızalara kazınmasının ne kadar önemli olduğu yaşadığımız dönemde daha açık bir şekilde ortaya çıkmış bulunmakta. Burada aynı duyguları paylaşmak kadar aynı dili konuşmak da ulaşılması istenilen hedefe giden yolun önemli bir paydaşıdır. Sahih bilgilerin korunamaması ya da doğru bir şekilde anlatılamaması durumunda büyük tehditler ve tehlikeler ortaya çıkabiliyor. Din dilini, gençlerin diliyle yakınlaştırıp temas ettirebilmemiz gerekiyor. Ancak bu sayede gençlerimizin dini daha iyi anlamalarını ve yaşamalarını sağlayabiliriz. Doğru kanallarla doğru iletişimi sağlayamadığımız zaman anlattıklarımız belirli çerçevede sınırlı kalacaktır. Bu noktada da yaptığınız iş büyük önem arz ediyor. İnsanlara iyiyi ve güzeli sunarak onları bu yöne yönlendirmek büyük bir değerdir. Yaptığınız işin önemli bir boyutu da tebliğdir. Kur’an-ı Kerim de aslında bize haber veriyor. Sizlerin yayıncılık faaliyetleri de bu pencereden bakıldığında bizim işimizin en önemli paydaşlarından biridir. Hayırlı hizmetlerinizin devamlılığını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Selçuklu Müftüsü Bekir Derin ve Meram Müftüsü Zekeriya Koçak da KGC’nin yeni yönetiminin hayırlı olması dileklerini sunarak, birlikte yapılabilecek her türlü faaliyetaçık ve hazır olduklarını dile getirdiler. Ziyaretin sonunda karşılıklı hediyeleşildi.